– Jeg ville ikke ha noe fokus på at det var min avskjedskamp, jeg ville heller ha fokus på å vinne

ReAvisa_RE-SFJ_005_NETT

GIR SEG ETTER 23 ÅR PÅ A-LAGET: Re FK-veteran Audun Kalleberg (38) varsla ingen om at årets seriefinale på hjemmebane også ble hans avskjedskamp etter 23 år på A-laget. Foto: Stian Ormestad.

BIBO: Re FK-veteran Audun Kalleberg gir seg etter 23 år på A-laget – med seier.

Det var ingen fare for nedrykk og ikke et eneste snev av håp om opprykk før årets seriefinale for Re FKs A-lag i 4. divisjon. Sesonginnspurten holdt nedrykksspøkelset på en armlengdes avstand.

I forkant av kampen lova Re FK-veteran Audun Kalleberg å uansett gi alt, sjøl om lite sto på spill. – Det skal faen meg tas i et tak for det. Etter en begredelig bortekamp har vi en god del å revansjere mot Husøy!

Og det sa Re FK-veteranen helt uten å røpe at dette ble hans siste kamp. Ingen fikk vite det før Kurt Schjølberg annonserte en vel bevart hemmelighet over speakeranlegget under presentasjonen av spillerne.

– En ekstra applaus for spiller nummer 8 Audun Kalleberg som spiller sin siste kamp i Re FK-drakt etter mange, mange, mange år!

ReAvisa_RE-SFJ_006_NETT

KICK THE BALL(S): Speaker Kurt Schjølberg fikk endelig på plass en spilleliste med Boyzvoice-klassikeren «Kick the ball» i løpet av høsten. Her svarer Re-veteran Audun Kalleberg på oppfordringen. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Audun Kalleberg hadde sin debut på A-laget som 15-åring, og har vært tro mot Ivrig og seinere Re helt siden det – han har ikke hatt ett eneste klubbytte på seniornivå.

– Nesten 23 år seinere er ikke motivasjonen der til å yte maks lenger, noe som er en forutsetning når kroppen hater å tape. Jeg legger vel ikke opp helt på topp, men føler at jeg har holdt greit følge med unggutta hele veien.

– Så en får si seg godt fornøyd, oppsummerer han til ReAvisa.

Det ble ikke gjort noe ekstra stas på veteranen i sin siste kamp. At fotballskoa legges på hylla kom overraskende på alle. Audun forklarer det slik, samtidig som konkurranse-instinktet skinner gjennom helt til siste slutt:

– Dette har ikke vært noe jeg har proklamert på forhånd. Jeg ville ikke ha noe fokus på at det var min avskjedkamp, jeg ville heller ha fokus på å vinne.

I kampen gikk det som han håpa: Det var et skikkelig bra trøkk fra Re-gutta, som etter en halvtime fikk satt ballen i mål. Desverre var gjestene såpass frekke at de gikk rett fra avspark og utlikna.

Til pause leda Re med 3-2, og det skulle stå 5-4 i Re sin favør tilslutt.

ReAvisa_Ivrig_jenter_002_NETT

MORO MED FOTBALL! ReAvisa skreiv i mai om en stor tilvekst av jenter i Ivrig, og det ble stilt med flere lag enn på mange år denne sesongen. Re FK stilte også med to damelag, som begge gjorde det godt i serien. Arkivfoto: Stian Ormestad.

For Re FKs 2. lag ble det en thriller helt inn til serieslutt, for med seier mot Sem i seriefinalen i 8. divisjon kunne de rykke opp til 7. divisjon. Mot Sem rant mål etter mål inn helt til det sto 8-0.

I en video på Re FKs facebookside blir trener Geir Frydenberg stilt spørsmålet:
– For ett år siden tok du over Vestfolds dårligste fotballag – nå har du ført dem til opprykk. Hvordan er det mulig?

– Det er en fin gjeng. Det har vært litt opp og ned, men vi har stort sett klart å få inn et mål, svarer treneren som forteller at opprykket skal feires med champagne, pizza og fotball på tv.

Damelaget til Re FK stilte i år med to 7-er lag i serien. Begge lag endte på den øvre delen av tabellen, på 5. og 7. plass.

I tillegg gror det godt i de yngre aldersklasser i Re-fotballen, blant annet i jentefotballen i Ivrig – som ReAvisa skrev om i mai-utgaven. Det har også vært mange turneringer, fotballskole, med mye mer for de yngste i løpet av 2015-sesongen.

3

2015-SESONGEN ER HISTORIE: Sesongen gikk dårligere enn forventa, der Re-gutta fikk besøk av nedrykkspøkelse etter en lang periode uten en eneste seier. En god høstsesong redda Re FK fra nedrykk og nå rustes det foran en ny sesong i 4. divisjon, mens 2. laget rykker opp fra 8. til 7. divisjon. Foto: Stian Ormestad.