Utdanningsforbundet varsler en dobling av streike-uttaket nasjonalt – fortsatt ingen lærere i streik lokalt

Til uka blir ytterligere 1.400 lærere tatt ut i streik, varsler Utdanningsforbundet. Fortsatt gjelder det ingen lærere på skoler her i Re, – men vi er klare hvis det skjer!

Les også: – Hva jeg mener om det? Det egner seg ikke på trykk!

Allerede er 1.400 lærere tatt ut i streik, og med 1.400 nye fra og med mandag til uka blir det en dobling av uttaket. Det melder Utdanningsforbundet onsdag 24. august 2022:

– Lærerhjertene våre blør når elevene rammes av denne konflikten, sier Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet, i pressemeldinga.

– Hvorfor er det alltid lærerne som skal ha mindre?

STREIK: Maria Ellingsen Bjune, lokal fagforeningsleder ved Revetal ungdomsskole, forteller om stor streikevilje – hvis det blir streikeuttak her i Re. Foreløpig har ikke det skjedd, og det skjer heller ikke til uka. Bildet er fra streiken i fjor, som ble avslutta med tvungen lønnsnemnd. Arkivfoto: Stian Ormestad.

– Men elevene rammes hardere når de ikke får lærere som er utdannet til denne viktige og krevende jobben. Vi har på ingen måte krevd et gedigent lønnshopp, slik noen kanskje kan ha fått inntrykk av.

– Vi streiker fordi lærerne i skolen har fått en dårligere lønnsutvikling enn de andre ansatte i kommunene i seks tariffoppgjør på rad, sier Utdanningsforbund-lederen.

– «Hvis noen skal ha mer, må andre få mindre», sier KS. Men hvorfor er det alltid lærerne som skal ha mindre?

– Klare hvis det skjer

I Re står de fagorganiserte lærerne klare til å stå på krava, forteller Maria Ellingsen Bjune, klubbleder ved Revetal ungdomsskole. Foreløpig er ikke Re berørt av streiken, ikke en eneste lærer er tatt ut i streik her.

– Fortsatt ikke streikeuttak i Re. Men klare hvis det skjer?

– Stemmer. Men ja – vi er klare hvis det skjer!

STREIK! Fra fjorårets streik i Re, som ble avslutta med tvungen lønnsnemnd. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Fra ReAvisa-arkivet: – Målet er å være mest mulig synlig.

Les mer om streik i ReAvisa-arkivet.

Les mer om politikk, styre og stell.

,