Lærerne legger ut på streikemarsj fra Revetal til Tønsberg: – Målet er å være mest mulig synlig

STREIKEMARSJ FOR HØYERE LØNN OG ØKT REKRUTTERING: Revetal ungdomsskole-lærere marsjerer i flokk og følge. Foto: Stian Ormestad.

Du ser – og hører – kanskje følget passere?

Stor streikevilje blant Re-lærerne: – Nå er det nok!

Lærerne og andre offentlige ansatte er i streik, og foreløpig er det lærere ved Revetal ungdomsskole og Re VGS som er tatt ut.

Det er varsla en opptrapping fra og med onsdag denne uka, der også ansatte ved barnehager og barneskoler blir tatt ut i strek.

Med plakater og kamprop

KLART BUDSKAP: Lærerne forteller at de kjemper for framtida til læreryrket. Foto: Stian Ormestad.

Men foreløpig er det ungdomsskolelærerne som kjemper kampen, som streikevakter og nå i dag marsjerende mot Tønsberg med plakater og kamprop.

De går i flokk og følge fra Revetal ungdomsskole klokka 10.00 mandag 31. mai, og går den ruta man skal gå til Tønsberg – det mangler jo fortsatt gang- og sykkelsti fra Linnestad til Ås.

Så de svinger av til grusveien østover på Linnestad, om Bjune – der de skal få med seg Maria Lena Ellingsen Bjune, lokallagsleder på Revetal ungdomsskole.

Tydelig budskap

GOD STEMNING: Ingen surmuling å spore, bare stor kampvilje. Foto: Stian Ormestad.

Så ser du følget, er det bare å vise sin støtte. Eller motstand? Det skal være greit nok å oppdage dem:

– Ja, det var målet at vi skulle være mest mulig synlig langs veiene for å få fram budskapet og vise oss litt mer fram, enn bare foran skolen, forteller Maria til ReAvisa.

– Gjerne snakke med noen på veien hvis noen har spørsmål til hvorfor vi streiker, sånn at vi får tydeliggjort budskapet!

GOD TUR! Revetal ungdomsskole-lærerne skal gjøre seg så synlig de bare klarer på marsjen fra Revetal til Tønsberg. Foto: Stian Ormestad.

SOLIDARISKE: Sjøl om det for det meste er ungdomsskole- og videregående skole- lærere som er tatt ut i streik i første omgang, stiller de seg solidariske med de andre yrkesgruppene i UNIO. Foto: Stian Ormestad.

LANG MARSJ: Men mange av ungdomsskolelærerne gikk mye lenger da de tidligere i våres gikk til Verdens ende. Foto: Stian Ormestad.

SPURTER PÅ: Frank Wedde, ungdomsskolelærer og Ridder av Re, hadde som vanlig litt mer på hjertet enn alle de andre i en kort stopp og prat med ReAvisa, så Frank må ty til en liten spurt for ta igjen resten av følget. Foto: Stian Ormestad.

HELDIGE MED VÆRET: Sommeren kom til Re helt på tampen av mai-måned. Foto: Stian Ormestad.

Ungdomsskolelærer Rikka: – Jeg synes det er litt flaut å stå med lua i hånda og be om en anstendig lønn.

Sjekk også: Dobler antall streikende – sjekk hva som rammes i Re.

Les mer om skole og utdanning i Re.

,