Våle historielag åpner endelig prestegården igjen

HVALFANGSTROM: Det blir «nyåpning» av Hvalfangstrommet på prestegården søndag 19. juni 2022. Foto: Privat.

– Etter den lange pandemi-perioden kan vi nå ønske velkommen til normale og tradisjonelle aktiviteter på vår flotte prestegård, forteller Mia Olsen i Våle historielag.

Les om Re-sommeren i ReAvisas sommermagasin – last ned gratis.

– Vi starter med åpen prestegård søndag 19. juni fra klokka 14.00 til 17.00: Det blir omvisning i prestegårdens mange rom, som huser spennende samlinger av historiske gjenstander.

Giverglede fra bygdas befolkning og mange års dugnadsarbeid, har gjort prestegården til et sted der du kan få et innblikk i folks liv i generasjoner tilbake.

Nyåpning av Hvalfangstrommet

– Denne søndagen har vi «nyåpning» av Hvalfangstrommet i 2. etasje i sidebygningen. Vi åpna rommet første gang i 2015 med stor markering, da med mange lånte gjenstander.

– Disse har vi levert tilbake, men i 2021 fikk vi tilbud om å overta en samling fra en tidligere hvalfanger, Per Ormestad.

– Disse gjenstandene er nå på plass i hvalfangstrommet, og søndag 19. juni vil Per sjøl være tilstede og fortelle.

Åpen kafe

Historielaget forteller at det fortsatt er plass til flere gjenstander i hvalfangstrommet, – så hvis noen der ute har noe dere mener kunne høre hjemme i samlingen, er vi takknemlige for å høre fra dere.

Hvis været tillater det, vil LINjentene være i aktivitet ute denne søndagen.

Gjestene kan kombinere omvisning med en kaffekopp i kaféen.

– Alle er hjertelig velkommen!

Seinere i sommer blir det Olsok-feiring 29. juli, i samarbeid med menighetsrådet. Og Seinsommerfestivalen er også tilbake etter korona, den gjør et comeback helga 3. – 4. september, og dette står Stiftelsen Våle prestegård for, sammen med historielaget, LINjentene, Glagjengen og Våle bondelag.

– Endelig kan vi se fram til å møtes med store og små. Vi ser fram til at uteområdet fylles opp av spennende boder og stands fra utstillere.

– Våle historielag ønsker alle hjertelig velkommen til prestegården igjen.

ÅPEN PRESTEGÅRD: Endelig kan prestegården åpnes for besøk igjen, og det skjer igjen for første gang etter korona søndag 19. juni 2022. Foto: Privat.

Les om Re-sommeren i ReAvisas sommermagasin – last ned gratis.

Sjekk også: Res største møteplass er endelig tilbake i sommer.

Sjekk også: – Viktig å lære om fortida.

,