Her ligger flaggstanga – og der blir den liggende?

TATT NED – IKKE SATT OPP IGJEN: Foran valgdagen i fjor var det et tema om flaggstanga skulle opp igjen. Men her ligger den enda, bak kaldhallen i Bergsåsen. Foto: Stian Ormestad.

Siden det uansett ikke skal flagges på flaggstanga, blir den bare stua bort.

Flere steder flagges det ikke: – Er vi i Re helt glemt?

Etter det ReAvisa har fått nyss om fra folk i Bergsåsen ble flaggstanga utafor Ramneshallen tatt ned for vedlikehold for en god stund siden.

Og der ble den visst liggende, og den ligger der enda den dag i dag.

Har aldri blitt satt opp igjen

Siden det uansett ikke flagges ved alle kommunale bygninger i Tønsberg kommune – som for eksempel ved Ramneshallen – har aldri flaggstanga blitt montert opp igjen.

Fundamentet til flaggstanga ser du på grasset utafor inngangsdøra til Ramneshallen. Der har flaggstanga stått i «alle» år – med flagget til topps på alle flaggdager.

For det ble flagga i gamle Re kommune, men i gamle Tønsberg kommune var ikke det vanlig ved alle kommunale bygg.

Flagger tre steder i Re

Med kommunesammenslåinga ble det i Re som i gamle Tønsberg: Flagget heises bare ved noen få utvalgte flaggstenger ved våre kommunale bygg.

Her i Re skal det etter det ReAvisa har fått greie på være Brårsenteret, Revetalparken og Re helsehus.

Ellers blir ikke flagget heist ved barnehager, skoler, forsamlingslokaler, idrettshaller, med mer.

– Et ressursspørsmål

I kommentarfeltet til ReAvisa-saken der ReAvisa-lesere forteller om sin skuffelse, ble det et like stort engasjement som i innboksen til lokalavisa.

Lisbeth Johansen (AP), kommunestyrerepresentant og medlem av utvalg for plan og bygg i nye Tønsberg kommune, skriver at i «gamle» Tønsberg flagges det aldri i barnehager, skoler, forsamlingslokaler. – Kun på Slottsfjellet og rådhuset og mulig våre seniorsenter.

– Men dette er et ressursspørsmål. «Nye» Tønsberg har utrolige mange flaggstenger spredt på alle våre virksomheter. Nå er vi en kommune som behandles likt. 

Risikerer vi nakne flaggstenger på 17. mai?

Kommentaren får en tidligere folkevalgt i gamle Re kommune til å reagere: Odd Gjerpe (KrF) var kommunestyrerepresentant og leder for hovedutvalg for teknikk og næring i gamle Re kommune.

– Kan vi risikere dette også 17. mai, da? Dette er trist. Mulig vi skulle sett på Tønsberg som en kommune, med utgangspunkt i Re.

– Vi hadde «behandlet alle likt» og taklet «utrolig mange flaggstenger spredt på alle våre virksomheter».

Sjekk også: – Endelig full rulle med en vanlig 17. mai igjen!

Les mer om politikk, styre og stell.

,