Ramnes pensjonistforening: – Vi heier på deg!

Anne Karin Wilhelmsen var invitert til Ramnes pensjonistforening for å fortelle om støttegruppa «Heier på deg». Tilhørerne ble rørt og imponert over det frivillige arbeidet.

Les også: Strikker til gode formål på Sverretun.

Anne Karin fortalte om sine erfaringer med kreftsjukdom, om sjukdomsforløp og følelsen av å være aleine og sliten, og om ønsket om å bli forstått.

Det skjedde etter årsmøtet til Ramnes pensjonistforening i februar.

Betaler det meste fra egen lomme

I 2015 starta hun nemlig opp støttegruppa «Heier på deg». Hver torsdag leder hun gruppa for Kreftpasienter på Re helsehus. Hun planlegger, forbereder, og dekker på til måltid og rydder opp.

Til venstre Signe Svinsholt, styremedlem, i midten invitert foredragsholder Anne Karin Wilhelmsen, og til høyre nestleder i foreningen, Solveig Myrstad. Foto: Per Myrstad.

Hun står for turer ute eller trim inne. Det koster ikke noe å være med i gruppa, og de fleste utgifter i denne seksårsperioden har hun betalt fra egen lomme.

Det blir sagt av deltakere at Anne-Karin er limet, humørsprederen og omsorgspersonen som gjør alt for dem som er med i gruppa.

De kan dele erfaringer slik at prosessen etter kreft kan bli lettere. Ellers er det fokus på hygge, latter og det å støtte hverandre.

– Rørt og imponert

– Styret i i Ramnes pensjonistforening og sikkert de fleste av de tilstedeværende var så rørt og imponert over det arbeidet Anne Karin gjør.

– Og vi støtter «Heier på deg» med en pengegave, forteller Odd Frede Christensen, leder i Ramnes pensjonistforening, i en epost til ReAvisa.

– Vi håper at offentlige organer blir oppmerksomme på hva som bli gjort og at den rette instans kan være med på å støtte drifta videre.

Håpet i foreninga er at det denne gruppa får til også påvirker andre til å starte opp liknende grupper for de som har samme behov.

Les også: Vil du og din familie bli litt grønnere?

Sjekk også: Sjekk forvandlinga: – Fy flate for flinke folk!

Les mer om frivillighet i Re.