Eirik og Jesper hoppa i det på hjemmebane: – Vi er her to – tre kvelder i uka, ofte ett par ganger i helga også

LOKALE HOPPERE: Eirik Johan Kristensen (9) og Jesper Lima Ringdal (9) elsker å hoppe på ski i Rambergkollen. I dag hoppa de sitt aller første renn på hjemmebane, i hoppbakken de kjenner ut og inn. Foto: Stian Ormestad.

– Det er gøy å fly, forteller Eirik. – Ja, du føler deg nesten som en fugl, fortsetter Jesper. I dag kunne gutta for første gang konkurrere på hjemmebane, i en bakke de kjenner veldig godt.

Les også: Hoppbakken er redda – det blir ingen rettsak.

Rambergrennet ble korona-avlyst i fjor, da var det strålende forhold i bakken. I år var det ikke snakk om korona-avlysning, men det så heller skummelt ut med tanke på vinter og snø.

Men det ordna seg, med hopp-ildsjelen Ragnar Skinnes i spissen for en massiv snøflytting fra Bibo til Rambergkollen gjennom hele vinteren. Det ble konkurrert i tre bakker, med totalt tjue deltakere.

Spesielt med renn på hjemmebane

SVEVER MELLOM TRELEGGENE: Jesper Lima Ringdal (9) hopper to flotte hopp på 13 meter. Foto: Stian Ormestad.

Eirik Johan Kristensen (9) har vært med på snødugnaden, og er veldig glad for at det ble renn i Rambergkollen denne vinteren. Det er også klubbkompis Jesper Lima Ringdal (9).

– Vi har trena masse her. Vi er her to – tre kvelder i uka, og ofte ett par ganger i helga også.

– Så nå som det er renn her, er det litt spesielt, synes vi, forteller gutta.

– Skulle gjerne hoppa en gang til!

Kanskje ble Jesper litt overivrig, for han var ikke spesielt fornøyd med egen innsats. Til tross for at gratulasjonene kommer på rekke og rad etter to flotte hopp på 13 meter i mellomstor bakke K18, forteller han at han har masse mer å gå på.

– Jeg skulle gjerne hoppa en gang til, jeg. For jeg veit at jeg kan enda bedre, sier Jesper som allerede noen sekunder etter siste hopp i Rambergrennet 2022 gleder seg til neste renn.

Uansett blir det nye hopp i Rambergkollen til uka, det er organiserte hopptreninger i regi av IL Ivrig hver onsdag. Og kjenner vi disse gutta rett, så er de sikkert i bakken allerede før det også.

Konkurranseinstinktet fortsatt på topp

FALL: Rennets nest lengste hopp endte med fall for IL Ivrig-gutten Even Kommedal (18). Foto: Stian Ormestad.

I den store bakken hoppa Jørgen Andvik Moss lengst med 46 meter i sitt siste hopp. IL Ivrigs trener og store hjemmefavoritt, som alle de yngre hopperne heia veldig på, Even Kommedal (18), fikk blod på tann i sitt første renn på veldig lenge.

– Det er veldig moro, jeg husker faktisk ikke sist jeg konkurrerte, forteller det tidligere stortalentet som litt før korona la satsingen på is.

Men at konkurranseinstinktet fortsatt er på topp, det viste han ved å trå til da han lå an til å bli slått på rennets lengste hopp.

Satsa alt – og gikk på snørra

Even satsa alt og gikk på snørra, der han landa på 45,5 meter, bare en halvmeter bak rennets lengste hopp. Heldigvis var Even like hel og innkasserte klasseseier og en andreplass totalt.

IL Ivrig-veteranen Arvid Lian fylte tidligere på nyåret 60, og den ferske 60-åringen satte utfor i fin stil.

Sistehoppet ble det lengste, der han strakk seg helt ned til 39-metersmerket.

Se flere bilder fra Rambergrennet 2022:

VETERAN: Arvid Lian har nettopp fylt 60 år og hopper fortsatt sammen med unggutta og -jentene. Foto: Stian Ormestad.

PUBLIKUM: Det var godt oppmøte i Rambergkollen i dag. Foto: Stian Ormestad.

HOPPILDSJEL: Ragnar Skinnes står på døgnet rundt for å arrangere treninger og renn i Rambergkollen, den eneste hoppbakken som er igjen i Re og hele den nye storkommunen. Foto: Stian Ormestad.

HOPPRENN – MOT ALLE ODDS: Hvem skulle trodd at det lot seg gjøre med hopprenn, denne snøfattige vinteren? Foto: Stian Ormestad.

STOR STEMNING: Det var skikkelig stas med hopprenn i Rambergkollen igjen, både for de som satte utfor i bakken og de som så på. Foto: Stian Ormestad.

Se resultatlistene fra Rambergrennet 2022:

Les om vinterens store snødugnad: – Ha’kke tørt å telle timer.

Sjekk også: Hoppbakkene i Re og deres hopphelter.

Les mer om Rambergkollen i ReAvisa-arkivet.

Les mer om sport i Re.