Nå kan du ta med deg en selvtest i forbifarta her

SELVPLUKK AV SELVTEST: Du må fortsatt ha symptomer eller være husstandsmedlem av en bekrefta korona-smittet for å få utlevert selvtester fra beredskapsbilen som står utafor Re-torvet hver ukedag fra klokka 09.00 til 11.00. Men du slipper å booke time til henting på helsenorge.no. Foto: Stian Ormestad.

Fra og med i dag kan alle med koronasymptomer og husstandsmedlemmer til personer som er smittet hente selvtester uten timeavtale. Ett av fire hentesteder i Tønsberg kommune er beredskapsbilen som vil stå parkert utafor Re-torvet hver formiddag.

Les også: – Tusen takk, hilsen lokalavisa di.

Endringen gjelder fra og med i dag, mandag 7. februar 2022, melder Tønsberg kommune i ei pressemelding.

Hver formiddag, hver ukedag

Beredskapsbilen – med selvtester til utlevering – står parkert ved Re-torvet mandag til fredag fra klokka 09.00 til 11.00. 

Ellers står den på Tolvsrød mandag til fredag fra klokka 12.30 til 15.00. Det er også mulig å hente selvtester på Farmandstredet mandag, tirsdag, onsdag, fredag og lørdag fra klokka 10.30 til 17.30.

– Tidspunktene kan bli endret. Følg med på kommunens hjemmeside, råder Tønsberg kommune i en pressemelding mandag 7. februar 2022.

Hvem kan hente tester?

  • Husstandsmedlemmer og tilsvarende nære til en smittet anbefales å teste seg daglig. Dersom det er mulig bør testene hentes av personer uten symptomer.
  • Personer med symptomer.

Når du tester positivt på selvtest:

  • Gå i isolasjon
  • Informer dine nærkontakter.
  • Gå inn på kommunens hjemmeside og registrer positiv test i kommunens smittesporingssystem. Merk at en positiv selvtest ikke registreres på helsenorge.no, og vil ikke vises i koronasertifikatet.

En positiv selvtest bør bekreftes med test på teststasjon dersom du er ufullstendig vaksinert, det vil si at du mangler oppfriskningsdose. Dersom du har fått oppfriskningsdose (booster) eller er grunnvaksinert og deretter har gjennomgått koronasjukdom siste tre måneder, er det ikke nødvendig med bekreftende test. Disse personene har ingen praktisk eller formell nytte av en slik bekreftende prøve. En person med en positiv selvtest regnes som et sikkert positivt tilfelle.

Personer som ikke har fått oppfriskningsdose kan fortsatt ta bekreftende PCR-test eller bekreftende antigen hurtigtest til profesjonelt bruk på kommunal teststasjon, dersom de har behov for det til koronasertifikat eller av hensyn til videre vaksinasjonsplan.

PCR-test må fortsatt bestilles på helsenorge.no.

Les mer fra korona-tida i Re.