Rap-legende Oral Bee i ny bok: – Man skal ikke undervurdere effekten av ei helside i ReAvisa

SHOUT OUT: Oppfølgerboka til en norsk boss kom ut før jul, og der er både ReAvisa og bygdas største (og eneste?) rapper nevnt ett par ganger. Foto: Stian Ormestad / faksimile.

– Første gang lokalavisa vår er nevnt i ei bok?, lurer en av våre lesere på.

Mest lest i 2021: – Næmmen! Så gøy!

Bokutgivelsen før jul gikk oss dessverre hus forbi. Men i romjula og nå på nyåret begynte boktipsene å renne inn. Flere av våre lesere synes det var stas å se at lokalavisa var nevnt i litteraturen.

Opptil flere ganger, faktisk. Og det måtte jo sjekkes ut.

Livet til en Norsk Boss

Anders Kranmo Smedstad er bedre kjent som rapper og musikkprodusent Oral Bee. Ved flere anledninger har han samarbeida med reingen Olaf Solberg, både når det gjelder dugnader og prosjekter i studio. Res store rapper-sønn digger å henge med rap-legenden.

Oral Bee ga for snart ti år siden ut den sjølbiografiske boka «Livet til en Norsk Boss», og på tampen av fjoråret kom oppfølgeren «Livet til en Norsk Boss 2 – Nå snakker vi business».

«Her får du bli med bak scenen. Du får blant annet elleville historier fra «veien», en analyse av musikkbransjen per i dag, beskrivelser av originale PR-stunts, og du kan lese om utfordringa med å kombinere livet som tobarnsfar og samboer med imaget som Nordens største playa.

Og om å servere en burger på 1.450 gram i programmet 4-stjerners middag», heter det i presentasjonen av boka.

Den villeste dugnaden

I tillegg har ihuga Oral Bee-fans – og ReAvisa-lesere – finni flere referanser til bygda vår. Som da Olaf Solberg, aka The Original Dugnads Playa, var med på en svær konsert på Rockefeller for fem år siden:

NORSK BOSS: «Siden utgivelsen av Livet til en Norsk Boss i 2013 har gatene skreket etter en ny selvbiografi fra Oral Bee og nå er det endelig på tide å snakke business! I Livet til en Norsk Boss 2 – Nå snakker vi business får du bli med bak scenen», heter det i presentasjonen av boka. Faksimile.

Opplegget fikk begrenset pressedekning, men Original Dugnads Playa fikk en helside i ReAvisa, skriver Oral Bee i boka:

Overskriften var: «Olaf fra Fon rappet foran et fullsatt Rockefeller:

– Den villeste dugnaden jeg noensinne har vært med på», sa Olaf til ReAvisa etterpå.

Blir ofte gjenkjent langs Fonsveien

Og da Olaf ga ut en låt i fjor, som jo var en stor begivenhet i Re som kultursted: Albumet fikk beskjedent med medieoppmerksomhet, men man skal aldri undervurdere effekten av en helside i ReAvisa, skriver Oral Bee i boka:

Den lokale rap-kjendisen Original Dugnads Playa fikk omtale for sin ekstremt morsomme låt Dugnad Rap, hentet fra albumet: «Bygdas største – og eneste (?) – rapper er nå ute med en ny låt.

– Jeg blir ofte gjenkjent langs Fonsveien. Om det har noe med rap-statusen å gjøre, er jeg usikker på», lot O.D.P seg sitere på i ReAvisa.

Travelt pappapermliv

Og O.D.P sjøl, som nå om dagen nyter pappaperm-livet? Lokalavisa spør:

– Har du lest boka og happy med referansene til bygda vår?

– Har boka, men ikke rekki å lese den enda – men svarer intuitivt JA!

Sjekk også: Bygdas største – og eneste? – rapper er nå ute med en ny låt

Sjekk også: Olaf fra Fon rappa foran et fullsatt Rockefeller.

Les også: – Tusen takk, hilsen lokalavisa di.

Les mer om kultur og musikk i Re.