Fester, julebord og konserter er korona-avlyst – men serveringsstedene holder fortsatt åpent i Re

VELKOMMEN! Muslum Guzel ønsker et begrensa antall gjester velkommen til Revetal gamle stasjon – med god plass og forskriftsmessig avstand. Men fester og konserter er korona-avlyst. Foto: Stian Ormestad.

Du kan fortsatt bruke det lokale næringslivet – og spise og drikke godt – noe vi reinger var flinke til under de forrige korona-rundene. Derfor gjør vertskapet alt de kan for å holde dørene åpne, også denne gang.

Les også: I dag åpner Wilma sin helt egen kafe.

Nye og strengere korona-tiltak sørger for full sjenkestopp, og fester og konserter blir avlyst – men det er fortsatt fritt fram å samles, spise godt, og nyte noe godt i glasset – alkoholfritt.

FERSK KAFEDRIVER: Wilma Gonzales åpna sin kafe på Revetal bibliotek samtidig som nye korona-restriksjoner trådte i kraft. – Jeg holder åpent som planlagt, forsikrer Wilma. Foto: Stian Ormestad.

På andre kanter av landet og i byene rundt Re velger mange serveringssteder å stenge helt ned. Men ikke her i Re:

Take-away og servering i restauranten

Lokalavisa har tatt en kjapp runde til uteliv og serveringssteder her i Re, der de går på en ny runde med korona-restriksjoner med godt mot og åpne dører.

Muslum Guzel på Revetal gamle stasjon har avlyst førjulskonserter og den store romjulskonserten med sjølvaste Rune Rudberg. Han forteller om julebord-avbestillinger som teller så mange som 2.000 gjester.

– Men det er full restaurantdrift, uten sjekning, forteller Muslum, som tilbyr både take-away og servering i restauranten – med god plass og forskriftsmessig avstand.

– Vi holder åpent hver dag fra morgen til kveld – bortsett fra julaften, det er den eneste dagen vi har stengt. Vi skal klare oss, lover Muslum i prat med lokalavisa.

Trygg sosial møteplass

På Restauranten på Revetal var julebordsesongen så å si ferdig, der siste julebordhelg gikk med innskrenkninger. Ekstraforestillingen med «Endelig hælj» som var satt opp til helga, er derimot avlyst. Det er også Za-Zaa-rocken 2. juledag.

Men Restauranten holder åpent som vanlig med god mat og mange alkoholfrie alternativer, og med fotball og sport på skjermene, masse kort- og brettspill – og ingen spiseplikt.

AVLYST: Ekstraforestillingen på Restauranten er avlyst til helga, så Harald Bjerkesti Løken må pynte seg med kjole og parykk på privaten og ikke på scenen til helga. Foto: Stian Ormestad.

Også her er det godt med plass og forskriftsmessig avstand mellom gjestene.

God plass på gjestegården

På Stange gjestegård kom restriksjonene så tett opp mot jul at også de var nesten helt ferdig med julebordsesongen: – Det er bare to julebord vi må flytte på, forteller Irene Stange til ReAvisa.

– Men romjulsfesten blir det ikke noe av, men vi får heller ta det igjen. Håper selvfølgelig at denne perioden med nedstengning blir kort.

Reglene tilsier selskap uten alkohol og antallbegrensing på tjue gjester eller maks femti på minnesamvær på gjestegården.

Føre var

En kafe åpnet i det nye korona-restriksjoner kom: Wilmas kafe på Revetal bibliotek. Hun holder åpent som normalt, forteller hun til ReAvisa. Det gjør også Kafe Re-torvet.

Kafeer, kiosker og bensinstasjoner holder med andre ord åpent som normalt og serverer både vått og tørt som ellers.

Med ett unntak: Kaffetid som er uheldig med sjukdom i staben og en ansatt som er nærkontakt med en korona-smittet.

For å være føre var, stengte kafeen på Re-torvet tidligere denne uka, med håp om å kunne åpne igjen så snart som mulig.

Les mer fra korona-tida i Re.

,