Her dukka det opp en diger julenisse i klasserommet: – Lærerne sa jo vi kunne tegne så stort vi bare ville

RØSSLIG KAR: Adrian (11) og Marius (11) viser fram julenissen sin som er minst to og en halv meter høy. Han har fått en diger sekk og et juletre, også. Foto: Stian Ormestad.

– Vi måtte stå på stolene og hoppe for å rekke helt opp til nisselua.

Les også: Redder en gammel og god førjulstradisjon i Re.

Røråstoppen-elevene gleder seg til veldig til jul – sjøl om også denne jula blir ganske så annerledes enn vanlig, med korona-innskjerpelser og en ny runde med tiltak.

– Jul blir det jo uansett, er de trøstende orda fra 6. klassingene – som har invitert lokalavisa på utebesøk for å vise fram de flotte juletegningene i klasserom-vinduene.

Digre julenisser

GLEDER SEG TIL JUL: For 6. klassingene kan ikke julaften komme kjapt nok. Men litt jul har det allerede vært, i alle kunst- og håndverkstimene i førjulstida. Foto: Stian Ormestad.

I førjulstida har nemlig elevene laga juletegninger så store som flere meter høye: – Lærerne sa jo at vi fikk lov til å tegne så stort vi ville, så da ville vi prøve å lage en dobbelt så stor julenisse som oss – minst!

Det forteller Adrian (11) og Marius (11), foran en diger julenisse med sekk, som speider utover jordene på begge sider av Kåpeveien over bakkane.

For når først julenissen ble så stor, så måtte jo også sekken bli diger. Det samme med et juletre gutta ga seg i kast med.

Tannløs nissefar

UHELDIG: Ingrid (11) og Lucas (11) klarte ikke å dy seg da de tegna munnen til den store, flotte nissen – han mista ei fortann, gitt. Foto: Stian Ormestad.

Rett bortafor står en kollega, en annen julenisse, like stor og fin – men trur du ikke han har vært uheldig og mista ei tann?

– Han har nok spist altfor mye grøt, spekulerer Ingrid (11) og Lucas (11) på. – Kanskje han fikk mandelen, og ikke kjente godt nok etter før han tygde?

– Eller kanskje han har hatt altfor mye sukker på grøten?

– MYE jobb!

MYE JOBB! Christian (11), Erea (11) og Amalie (11) har klipt og limt, og klipt og limt, og så videre – hundrevis av ganger – og mange kunst- og håndverkstimer seinere, så henger det en Grinch i vinduet. Foto: Stian Ormestad.

På vestveggen henger et digert puslespill, der Christian (11), Erea (11) og Amalie (11) har klipt ut firkanter av fargepapir og hengt opp, slik at det blir Grinchen.

– Vi har brukt fire kunst- og håndverkstimer på den! Så vi måtte være ganske så utrulig tålmodig, forteller trioen, – bare de grønne er det 200 av!

SNØMANN MED NISSELUE: Overalt på Røråstoppen skole begynner det å bli skikkelig julestemning. Foto: Stian Ormestad.

Alle lappene er klipt ut i sju ganger sju centimeter, og så festa på vinduet etter en stor mal.

– Det var MYE jobb! Men så ble det veldig kult, da!!!

Det blir jul i år, også

Når det gjelder enda en ny korona-jul, så tar Røråstoppen-elevene ganske lett på det: – Det blir jo jul for det. Det blir vel kanskje som i fjor, og det var veldig greit.

– Egentlig veldig fint, mener en annen, – for det ble mindre prat før gaver.

Det er alle elevene enige om.

Pratsomme onkler og besteforeldre

– Når vi ikke kan være så mange, så er det ikke såååå mange onkler og besteforeldre og sånt som prater og prater, så vi slipper å vente så lenge.

Så da må vi huske på det: Det blir jul i år, også.

Helst uten så mye prat, så vi kommer oss til gavene så fort som mulig.

Les også: – Man satte kanskje mer pris på det lille man fikk.

GLEDER SEG TIL JUL: Dette er noen av de mange kreative 6. klassingene ved Røråstoppen skole som tok i mot ReAvisa på et førjulsbesøk. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om skoler i Re.

Les mer om jula i Re.

,