Gavene til Hjelp oss å hjelpe forsvinner gang på gang

NEPPE TJUVER PÅ FERDE: Kjøpmann Martin Gran på Meny Revetal tviler på at det er noen som stjeler med fullt overlegg, men har mer trua på at det beror på misforståelser. Nå er ny plakat og nye rutiner på plass for å forhindre nye misforståelser. Sånn at Hjelp oss å hjelpe kan hjelpe de som trenger hjelpa mest. Foto: Amalie Ormestad.

For tredje året på rad ble det satt ei handlevogn ved kassene på Meny Revetal, der folk kan donere gaver som gis til de som ikke har så mye å rutte med til jul. Men fire ganger har innholdet i handlevogna blitt borte. Nå blir det ikke en femte.

Les også: Etterlyser flere frivillige – til så mangt.

Hjelp oss å hjelpe avdeling Vestfold har i mange år hatt et godt samarbeid med Meny Revetal, forteller leder Irene Skagen til ReAvisa:

– Hvert år i desember blir det satt ut ei handlevogn i butikken. Der kan reinger donere mat, snacks og liknende, som vil glede noen til jul.

Noen forsyner seg av gavene

– I år har det oppstått ett problem: Noen er og forsyner seg av gavene. Dette gjør at vi i organisasjonen nå ikke får hjelpa de som virkelig trenger disse donasjonene i ei vanskelig tid.

Kjøpmann Martin Gran på Meny Revetal har ikke særlig trua på at det er tjuver ute og går, men at noen misforstår lappen og tror det bare er å forsyne seg.

Men uansett om det er misforståelse eller ei som er grunnen til at gavene forsvinner, så skal det bli en løsning på problemet nå.

Samler opp gavene på et trygt sted

– Vi har tatt bort handlevogna, men plakaten henger der. Vi oppfordrer folk til å fortsatt gi, men da kan dere levere det til de i kassa som samler opp gavene – så vi får gitt de videre til Hjelp oss å hjelpe, forteller Martin til lokalavisa.

– Det blir jo mer arbeid på deg og dine folk?

– Joa, men det er bare fint å kunne bidra. Hjelp oss å hjelpe gjør så mye bra, så det er bare rett og rimelig at vi bidrar med det lille vi kan, mener Martin.

– Det er bare å gi!

– Sånn som vi gjør det nå har vi donasjonene trygt plassert – så unngår vi hvert fall misforståelser. Folk kan bare gi. Så ska’ du se at det går a’ gå bra i år, au!

Hjelp oss å hjelpe Vestfold er en non-profitt organisasjon som har jobba i hele Vestfold siden 2012. Det er lokalavdelinger i Re, Tønsberg, Horten, Stokke, Nøtterøy, Sandefjord og Larvik.

– Dere finner oss også på Facebook hvis dere ønsker mer informasjon om oss, forteller Irene – som også hilser og sier takk til alle bidragsytere via ReAvisa.

Sjekk også: Nå er treet med julegaveønsker oppe.

, ,