Kriseledelsen kommer med korona-råd – igjen: Anbefaler munnbind og meter’n

KORONA-RÅD: Kriseledelsen kommer med korona-råd igjen onsdag 24. november 2021. Foto: Stian Ormestad.

Kriseledelsen går i dag ut med en anbefaling om å holde økt avstand til andre på offentlige steder, og å bruke munnbind der det er vanskelig å holde avstand. Dette vil gjelde både kollektivtransport, i butikker og andre offentlige steder.

Les også: – La det bli bra – for alle!

– Vi må forsøke å dempe det generelle smittetrykket i kommunen, og anbefaler derfor å bruke munnbind der det er vanskelig å holde god nok avstand til andre, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Kommunen følger situasjonen med økning i antall smittede tett, og jobber systematisk med smittesporing og vaksinering, heter det i ei pressemelding onsdag 24. november 2021.

Anbefaler alle å ta i bruk smittesporingsappen

– Målet er at smittesituasjonen ikke eskalerer ytterligere slik at vi må innføre flere og mer inngripende tiltak og restriksjoner, forteller ordføreren.

De grunnleggende smittevernrådene gjelder fortsatt: – Holde avstand, holde seg hjemme ved symptomer og god håndhygiene, er fortsatt viktige virkemidler for å holde smittetrykket nede, sier ordføreren.

Ordføreren anbefaler også alle å ta i bruk smittesporingsappen.

Vurderer ut ifra totalbelastningen på sjukehus og helsetjenester i kommunen

Det er langt færre av de som smittes som blir så sjuke at de må behandles på sjukehus enn tidligere i pandemien. Dette skyldes blant annet at mange i risikogruppene er vaksinert.

– Vi følger situasjonen tett og behovet for tiltak vurderes ut ifra totalbelastningen på sjukehuset og helsetjenestene i kommunen, sier kommuneoverlegen.

Kommuneoverlegen anbefaler alle som ikke er vaksinerte å ta korona-vaksinen.

Les mer om korona-tida i Re.

Les mer om styre og stell.