Bil på taket over bakkane: – Det er bare å kjøre forbi

MATERIELLE SKADER – INGEN PERSONSKADER: Bilen har fått hard medfart, men det er ingen folk på stedet. Ifølge bileiers opplysninger til politiet skal det ikke være snakk om noen personskader. Foto: Stian Ormestad.

Mange gjør som man skal gjøre, når man kommer til et ulykkessted: Stoppe og sjekke om alt går bra. Men her er det ingen å spørre.

Sjekk også: Hvor vil du at disse skal stå? Sjekk lista til UP-sjefen!

En forlatt bil ligger godt uti grøfta ved himmelspretten over bakkane, Kåpeveien mellom Revetal og Undrumsdal, tirsdag morgen 2. november 2021.

Folk stopper for å sjekke om det har gått bra – som man jo skal gjøre. Det er nok flere som kommer for litt seint på jobb i dag.

Plikter å varsle

Politiet har spora opp eieren av bilen, som forteller at det ikke er snakk om noen personskade. Grunnen til utforkjøringa i yttersving skal ha vært et rådyr i veien.

Alle som har et trafikkuhell plikter å varsle om det, ved å informere politiet. Det er ikke blitt gjort i dette tilfellet. Det var forbipasserende som varsla politiet.

Så er dette også en svart flekk på dekningskartet, der du vanskelig får kontakt med omverden.

Du plikter også å sette opp en varseltrekant, noe som heller ikke er gjort her.

Kan bare passere

Men akkurat dette trafikkuhellet kan folk bare kjøre forbi med god samvittighet, bekrefter Marius Knudsen, operasjonsleder hos Politiet i Sør-Øst, til ReAvisa:

– Det blir bileiers ansvar å rydde opp i dette, han er blitt bedt om å sørge for bilberging så snart det lar seg gjøre.

Bare på den korte tida ReAvisas utsendte sto på stedet, stoppa flere forbipasserende.

Akkurat som man plikter ved uhell og ulykker langs veiene.

Les også: Bil trilla i elva på Revetal.

STORE SKADER: Politiet har vært i kontakt med bileier som forteller at det ikke er snakk om personskader. Men bilen har fått hard medfart. Foto: Stian Ormestad.

Les flere saker fra politiloggen i Re.

,