Brødrepar på pallen i NM-finalen: – Sesongen slutta hvert fall mye bedre enn den starta

BÅNN GASS! Simen K. Johansen (14) i fint driv i A-finalen. Foto: Stian Ormestad.

Årets Norgesmesterskap starta med tull og rull på taket på langtur til Trondheim. Men NM-finalen på «hjemmebane» denne helga gikk meget bedre.

Hele 88 crosskartførere konkurrerte om de siste poengene i NM-finalen denne helga, lørdag 25. september 2021. NM-finalen gikk på Re-kjørernes «hjemmebane» Grenland motorsportsenter, bare en times tid kjøring herifra.

Dermed er dette en av våre nærmeste baner, der mange bilsportutøvere fra Re trener og tester biler – og kjører løp.

Begge brødrene på pallen

CHAMPIS! Simen K. Johansen (14) fra Vivestad feirer etter pallplassering i NM-finalen. Foto: Privat.

Best av alle deltakerne fra Re ble Peder K. Johansen (9) fra Vivestad. Han avslutta med en andreplass i NM-finalen.

Han åpna NM-sesongen med å rulle på taket i Trondheim.

– Sesongen slutta hvert fall mye bedre enn den starta.

Minst mulig margin

I MÅL! Simen K. Johansen (14) over sin siste målgang for 2021-sesongen. Foto: Stian Ormestad.

Storebror Simen K. Johansen (14) avslutter årets NM-sesong med tredjeplass i NM-finalen.

Sjøl om begge brødrene klatra opp på pallen i NM-finalen, endte begge utenfor medaljekampen til slutt i NM-sammendraget.

Storebror Simen med minst mulig margin, på fjerdeplass totalt i årets NM.

Medaljen glapp på dramatisk vis

HOPPER I DET: Storebror Alexander Heum (17) fra Undrumsdal kjører den største og raskeste klassen. Foto: Stian Ormestad.

Det var flere reinger med i toppen denne helga: Yngstemann av våre, Niklas B. Ormestad (8) fra Brår, kom nok en gang på pallen i en NM-runde, med tredjeplass på Grenland. Niklas har kjørt alle NM-rundene, men de yngste kjører ikke for NM-poeng og får således ingen totalplassering i NM.

Videre imponerte Timian T. Hansen stort med heatseier i 1. omgang, før karten sa takk for seg og Revetal-gutten måtte bryte i ledelse av også hans 2. omgang.

Heum-brødrene fra Undrumsdal lå også an til edelt metall før NM-finalen, men medaljene glapp så vidt det var – for lillebror på dramatisk vis:

Satsa alt – og gikk kast i kast på taket

YNGSTEMANN: Niklas B. Ormestad (8) er yngstemann av alle reingene med i NM i crosskart. Her i ledelse med sin svarte crosskart. Foto: Stian Ormestad.

Lauritz Heum (12) var med i teten i B-finalestarten og satsa alt i gjennom den første krappe svingen, der karten gikk kast i kast rundt på taket.

– Jeg har aldri rulla før, men det gikk egentlig veldig bra, sier den tøffe 12-åringen etter dramatikken. Både gutten og karten var like hele, bare med noen små skrammer.

Storebror Alexander Heum (17) kjørte knallgodt og kjempa med de beste – det holdt til femteplass i NM-finalen, men akkurat ikke medalje i NM-sammendraget.

ENDA EN PALLPLASS: Tre fra Re tok pallplass i NM-finalen denne helga. Niklas B. Ormestad (8) fra Brår var en av dem. Foto: Stian Ormestad.

I TET: Peder K. Johansen (9) fra Vivestad leder an med et helt kobbel av raske konkurrenter halsende hakk i hel. Foto: Stian Ormestad.

FART OG SPENNING: Simen K. Johansen (14) kjører fint og fort. Foto: Stian Ormestad.

TALENT: Alexander Heum (17) fra Undrumsdal henger med i toppen gjennom hele NM-sesongen i den største og raskeste klassen, og ender på femteplass i NM-finalen. Foto: Stian Ormestad.

KAMERATSLIG SLÅSSKAMP: Kompisene og teamkollegaene Kjetil Bergan og Marius Sommerstad gjør opp seg i mellom. Foto: Stian Ormestad.

PALLEN: Simen K. Johansen (14) fra Vivestad på tredjeplass i sin klasse. Foto: Privat.

PALLEN: Peder K. Johansen (9) fra Vivestad på andreplass i sin klasse. Foto: Privat.