TV-aksjonen: – Håper mange melder seg til årets viktigste søndagstur

TV-AKSJONSKOMITEEN I TØNSBERG KOMMUNE: Fra venstre ser vi Ketil Teigen, Anne Rygh Pedersen, Unni Bu og Marianne Fjellheim. Helt til høyre Vibeke Ravndal, fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Vestfold og Telemark. Foto: Tønsberg kommune.

Årets TV-aksjon går til inntekt for Plans arbeid med å forhindre barneekteskap. I nye Tønsberg kommune er planlegginga godt i gang – og i år blir det bøssebærere på døra igjen.

En årlig gjenganger i arkivet: Re gir mest i Vestfold – igjen.

– Hvert tredje sekund blir et barn gifta bort et sted i verden. Dette fratar barna muligheten til å være nettopp barn, forteller en engasjert ordfører Anne Rygh Pedersen:

– I tillegg vil det å bekjempe barneekteskap øke antallet jenter i utdanning og jobb, og vil være med på å redusere fattigdom, vold og overgrep.

Skal finne på noen sprell utover høsten

Ordføreren leder gruppa som har ansvaret for gjennomføringa av TV-aksjonen i Tønsberg. Og planlegginga er allerede godt i gang, sjøl om aksjonsdagen ikke er før 24. oktober 2021.

Gruppa skal blant annet koordinere bøssebærere og ha kontakt med lokalt næringsliv. I tillegg planlegger de noen lokale stunts for å skape oppmerksomhet rundt TV-aksjonen.

I fjor sørga Miljøagentene i Re for noen sprell rundt tema plast i havet.

Bøssene er tilbake!

Etter en heldigital innsamling i 2020 tas de tradisjonelle bøssene fram igjen til årets aksjon. – Sjøl om den digitale innsamlinga i fjor gikk fint, så gleder vi oss til å kunne komme rundt til folk med bøsser, sier ordføreren.

Fra 14. september kan du registrere deg som bøssebærer, og ordføreren håper at mange melder seg til «årets viktigste søndagstur». Det har alltid vært stor oppslutning om dette i Re-bygda vår.

– Vi håper at mange melder seg som bøssebærere, både de som har vært bøssebærere før og nye bøssebærere. Da kan alle få besøk på døra i løpet av aksjonsdagen.

– Å være bøssebærer er både sosialt, fin mosjon, og du bidrar til et veldig viktig arbeid. Så bli med!, oppfordrer ordføreren.

STOR OPPSLUTNING: Gamle Re kommune var i sin tid alltid på toppen av giverstatistikken i gamle Vestfold fylke. I fjor dro vi nye Tønsberg kommune oppover på statistikken. Her fra en tidligere TV-aksjonsdag, på kommunehuset på Revetal. Arkivfoto.

Les også: Folkevalgte baker boller til alle frivillige under TV-aksjonen.

Les mer om TV-aksjonen i Re.