Rekorddeltakelse: Disse var mest i slaget sist helg

De to beste i Åpen klasse damer, vinneren Margareth Horn til høyre og Toer Anita Krystad til venstre. De tre beste i Åpen klasse herrer, vinner Lavrans Broen Holm i midten, toer Bjørn Andersen i blått til høyre og treer Geir J. Holm i rødt til venstre. Helgas suverent beste, Lavrans Broen Holm. Så til slutt de tre som tok pallplassene i junior herrer: Lavrans Broen Holm i midten, toer Filip Wold til venstre, og treer Jakop Solli Hegg til høyre. Foto: Arvid Vesetrud.

Lavrans, Mariya, Margareth, Grete, Stig, Else og Tore kunne alle juble høyest over å være mest i slaget på Re golfbane. Unggutten Lavrans satte ny banerekord, til og med!

Sjekk også: Navnebytte for Re golfklubb – til Tønsberg golfklubb.

Tidigere Re golfklubb, nå Tønsberg golfklubb, arrangerte sist helg sitt årlige klubbmesterskap på Re golfbane på Reine.

Det ble rekorddeltagelse med 61 spillere fordelt på åtte klasser.

Comeback kronet med seier

Jan Guhildstad, daglig leder i den lokale golfklubben, rapporterer om glimrende spilleforhold hele helga: – Banen er for tida på sitt aller beste, noe som også bidro til at det ble satt en ny banerekord på Re golfbane på lørdag.

– Hovedklassene i vårt mesterskap kalles Åpen klasse, det er for aldersgruppen 20 – 49 år, samt de som er yngre eller eldre og som ønsker å delta i flere klasser og spille flere runder samme helg, forklarer daglig leder Jan Gunhildstad til ReAvisa:

– I Åpen klasse damer var det fire deltagere som spilte 18 hull lørdag og 18 hull søndag. Der ble det klar seier til Margareth Horn, som gjør comeback i år etter mange års pause.

SUVEREN! Ny banerekord på Re golfbane til unggutten Lavrans Broen Holm. Foto: Arvid Vesetrud.

Ny banerekord

I åpen klasse herrer var det hele 28 deltagere som var med på en kraftprøve, der de spilte 18 hull lørdag formiddag, 18 hull lørdag ettermiddag og 18 hull søndag.

Allerede fra første slag på ballen viste unge Lavrans Broen Holm at all trening med elitespillere på Vestfold golfbane og Wang toppidrett har gitt resultater.

Lavrans gikk første runde på 61 slag, og fulgte så opp med ny banerekord på utrolige 59 slag (5 under par) på lørdagens andre runde.

Søndagens runde ble derfor bare en formalitet med en ledelse på 16 slag, og det ble en klar seier foran Bjørn Andersen og Geir J. Holm.

Øvrige klasseresultater:

  • Junior gutter opp til 19 år spilte 18 hull lørdag med sju deltagere, og suveren vinner ble Lavrans Broen Holm som brukte 61 slag (3 under banens par) foran Filip Wold og Jakop Solli Hegg.
  • Junior jenter opp til 19 år spilte 18 hull lørdag med bare en deltager som har starta med golf i år og viser stor framgang: Mariya Bunchuk – som da også ble utropt som vinner.
  • Damer 50 – 69 år spilte 18 hull lørdag med tre deltagere, og her ble det en klar seier til Grete Kirkerud.
  • Herrer 50 – 69 år spilte 18 hull lørdag med 19 deltagere. Her ble det veldig javnt, der Stig Krystad vant, bare ett eneste slag foran Truls Gran og tre slag foran Arvid Vesetrud.
  • Herrer 70 år og eldre spilte 18 hull lørdag, og av 11 deltagere gikk Tore Finnerud seirende ut foran Theo Rojahn og Paul H. Holtung.
  • Damer 70 år og eldre spilte 18 hull lørdag, og der var det Else B. Jacobsen som kneip seieren foran Kirsten Seeberg.

– Alt i alt et meget vellykket mesterskap, moro med rekorddeltagelse og at så mange av våre nye medlemmer deltok, oppsummer daglig leder Jan Gunhildstad.

Den lokale golfklubben er skikkelig i slaget: – Halvannen gang så mange medlemmer så langt i år!

Navnebytte for Re golfklubb – til Tønsberg golfklubb.

Les mer om sport i Re.