Eplekjekk femåring klar for en ny sesong

HELLOKAL: Eplekjekk er ferskpressede epler fra hager i Re og en kort omegn. Dette er et bilde av den aller første årgangen. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Fem år med deilig eplesmak fra Re og omegn på flasker – nå søker RAK-gjengen nye og gamle eplehager for en ny eplesesong.

Bakgrunn: Smaken av eplehager i Re.

– Han har jo femårsjubileum i år, han Eplekjekken vår – så det er ingen grunn til å ligge på latsida nå, sier Anniken Thuve Ivarsson på vegne av RAK-gjengen.

– Det starta jo som et prosjekt i vårt kjære Re, med en fin sak i ReAvisa ved oppstart for fem år siden.

Epler fra hele den nye storkommunen

– Men etter en fin sak i både ReAvisa og Tønsbergs blad for tre år siden, så eksploderte det med eplehager fra hele nye Tønsberg kommune i 2018, forteller Anniken.

– Vi har gode arbeidslag som år etter år er ute og plukker epler, pluss gode samarbeidspartnere, som Anniken og RAK-gjengen gjerne vil takke.

Og nå etterlyser de nye hager med epletrær for en ny eplehøst, både i Re og i hele nye Tønsberg kommune.

Lokale råvarer – lokal butikk

Eplekjekk blir til – helt uten andre tilsetninger, bare med lokale epler – på Dyre Gård i Østfold. Og det ferdige produktet selges hovedsakelig fra RAKs butikk på Brår, Olgars.

RAK (Revetal arbeid og kompetanse), tidligere ASVO Revetal, er en produksjonsbedrift og tiltaksarrangør for NAV, med visjonen «vi åpner dører»:

– Vårt mål er å legge til rette for et aktivt yrkesliv, på RAK eller i det ordinære arbeidsmarkedet, heter det på deres nettside.

«EPLESLANG»: Den trivelige RAK-gjengen kommer gjerne på besøk til din hage, hvis du har noen epletrær med epler til overs. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Sjekk også: RAK-gjengen har et eplekjekt gave-tips til deg.

,