– Det er gøy med de som brummer ganske høyt!

Snaut hundre staselige vogner av mange slag la ut på en rundtur i Re, – vi kosær oss!, sier Re motorklubb-leder Hans Petter Tangård. Og det gjør alle frammøtte langs ruta, også!

Les også om årets 17. mai-fering på ReAvisa på papir mai 2021.

Re motorklubb lar seg ikke stoppe av noen regndrøpp, sjøl om mange av disse doningene neppe blir tatt ut i ruskevær ellers.

Men på 17. mai valgte mange – cirka 90 i tallet, ifølge klubben sjøl – å gjøre et lite unntak. Heldigvis!

Mange slags entusiastbiler

Det var mest veteranbiler, men også noen nyere og litt mer spesielle stasvogner. Pluss hvert fall en tohjuling – eller trehjuling, rettere sagt, som fikk seg en frisk og fin tur i regnværet.

Og en del gamle nyttekjøretøy, som varebiler og lastebiler – det er det som er moro med Re motorklubbs opptog, her er det mange slags entusiastbiler.

Spesielt moro synes ett par gutter, som fikk kortesjen rett forbi egen gårdsplass på Fossan, at det er med biler som brummer litt ekstra.

Og de fikk ønsket sitt oppfylt i stort monn – både brumming, tuting og lastebilhorn.

FØRSTE STOPP: En sving innom Re helsehus er på sin plass. Foto: Stian Ormestad.

FRISKT OG FINT: En veteran-trehjuling på vei ut på ruta rundt i Re fra Revetal. Foto: Stian Ormestad.

VENTER PÅ BRUMMING: Her kommer Re motorklubb-følget ned mot Fossankrysset. Også her venta det noen forventningsfulle tilskuere, som ønska seg mye lyd – og det fikk de! Foto: Stian Ormestad.

ATT OG FRAM: Ruta gikk att og fram i Re, fra Revetal og til Revetal. En fantastisk 17. mai-tradisjon, i korona-tid. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Bilkortesje og traktortog: – Det tar den tida det tar.

Les mer om 17. mai i Re i ReAvisa-arkivet.

, ,