Sjekk all søpla ungdomsskole-elevene har samla sammen: – Det ble lite jogging, og mye plukking!

EN AV FEM SØPPELHAUGER: Dette er resultatet til en av 8. klassene – og da kan du gange denne haugen med fem for å få fasiten på all søpla Revetal ungdomsskole-elevene skal kvitte seg med. Kan du hjelpe, vil 8. klassingene gjerne høre fra deg. Foto: Privat.

8. klassene på Revetal ungdomsskole har kombinert faglig fokus på bærekraft og gym denne uka, med såkalt «plogging» – plukking av søppel og jogging. Resultatet – eller søppelhaugen – overrasker.

Søpla flyter: – Skjerpings!

Det er Håvard Brekmo, kontaktlærer for klasse 8B ved Revetal ungdomsskole, som forteller om elevenes fantastiske innsats.

Hele 8. trinn har denne uka hatt fokus på bærekraft og bærekraftig utvikling. I den sammenheng har de i kroppsøvingstimene hatt «plogging» på timeplanen.

Utfordring å bli kvitt alt sammen

– Ettersom at det var så mye søppel å finne, ble det lite jogging, og mye plukking!, oppsummerer kontaktlæreren til ReAvisa:

– Vi har plukka så mye søppel at det fort har blitt en liten utfordring å bli kvitt alt sammen. Kanskje noen lokale firmaer eller andre helter kommer og redder oss?

Søppelhaugen er, for å si det forsiktig, omfattende.

– Dette er i overkant drøyt

Elevene har lært mye av dette og mange er veldig overaska over hvor mye søppel som faktisk ligger og slenger. All søpla er plukka i nærområdet til skolen, på uteareal, langs veier, og i naturen.

– Dette er i overkant drøyt, mener 8. klassingene, som nå håper på hjelp til å bli kvitt all søpla på en skikkelig måte.

Har du en ide, så kan kontaktlærer Håvard kontaktes på epost: havard.brekmo@tonsberg.kommune.no.

Sjekk også: – Våren er fin, men akkurat dette er no’ dritt!

Les mer om forsøpling i ReAvisa-arkivet.

,