Søpla flyter: – Skjerpings!

GANG PÅ GANG: Enda en gang er det blitt dumpa all slags søppel her. Foto: Privat.

Seriøst, kan vi slutte å søple te’ Re? Og gjøre som Re-ungdommen: Rydde opp etter oss?

Sjekk også: – Våren er fin, men akkurat dette er no’ dritt!

Tidligere i påska var det klager på søppel på Revetal, mest sannsynlig etter ungdom som har hengt ved Revetal ungdomsskole.

Kristine Sperre fra Revetal fortalte om forsøplinga og tok bilder av det, og la ut i Facebook-gruppa ReAvisa oppslagstavla:

TRE BÆREPOSER: En runde rundt Fossan og Revetal i påska, og tre bæreposer med søppel ble plukka i forbifarta. Foto: Privat.

– Sånn kan vi ikke ha det!

– Ikke noe hyggelig syn å gå med ungen på Revetal nå. Her er det heller ikke gøy å gå tur med hund på grunn av glasskår.

– Ta gjerne en prat med ungdommen deres, da det er mange ungdommer samla her på kveldstid.

– Sånn kan vi ikke ha det, det er masse søppelbøtter der.

– Ser ut som en svinesti

Hun forteller at dette ikke er et stort problem bare i ferier, men også ellers. – Flere ganger ved levering i barnehagen ser det ut som en svinesti, og mye blåser ned i bekken.

– Type snus, Burger King-søppel, glassflasker, energidrikker, ølbokser er det mest av. Samt engangsplast fra Meny. Disse bildene er bare eksempel, finnes så mye søppel strødd for hvert skritt på parkeringa der og nedover mot elva.

Håpløst, når det er så enkelt å bruke søppelkassene, mener Kristine.

– Ta med tomme bæreposer på tur

Tidligere i påska fikk lokalavisa melding fra Cathrin Margit Sonnleitner fra Bergsåsen. Etter en tur rundt Fossan – Revetal hadde hun samla sammen flere bæreposer med søppel i forbifarta.

– Oppfordrer til å ta med bærepose på tur, skriver Cathrin og legger ved bilder av elendigheta. Hun har inntrykk av at det er mer søppel nå enn noen gang før.

Hun ser stadig biler der folk bare kaster søppel ut av bilvindu. – Det er ille overalt, men spesielt opp til Re VGS. Og det gjelder alle aldre, også voksne folk.

Dumper søppel – gang på gang…

Og som om dette ikke var nok, så fikk også lokalavisa melding fra Margareth Horn på Grøtås gård fra Undrumsdal. Her har de vært plaga med dumping av søppel tidligere, noe ReAvisa skreiv om seinest i november i fjor.

Nå er det blitt dumpa en ny haug med søppel, og en stol er mistenkelig lik de som ble dumpa her forrige gang. Kanskje det er den samme synderen?

– Vi rydda opp og leverte søpla på mottak den gangen, men denne gangen tenker vi at eieren av søppelet skal få en sjans til å bidra.

Re-ungdommer rydder opp

Akkurat som Re-ungdommen gjør i kveld. For etter den skarpe Facebook-posten i ReAvisa – oppslagstavla, kom flere for å rydde opp:

– Den flotte ungdommen har rydda flere poser, skryter Kristine Sperre søndag kveld 4. april 2021.

Så da kan vel bare alle gjøre som Re-ungdommen? Rydde opp etter seg.

SØPPEL PÅ REVETAL: Ungdom har forsøpla, og ungdom kommer for å rydde opp. Foto: Privat.

Irriterende og illeluktende: – Lukter jo høgg og h……

– Her plukker vi søppel ofte, men dette tar kaka!

Les mer om forsøpling i ReAvisa-arkivet.

, , , ,