De lokale korona-restriksjonene forlenges

Det virker til å være forhold rundt oss som gjør utslaget for at nye Tønsberg kommune fortsatt holder på lokale korona-restriksjoner.

Les også: Pop-up-testing på Re-torvet.

Anbefalingen til Formannskapet ble også drøfta i kriseledelsen til morgenen i dag, før saken kom opp mandag 3. mai – der kommuneoverlegen orienterte:

FORMANNSKAPSMEDLEM: Øyvind Jonassen (H) fra Revetal. Arkivfoto: Stian Ormestad,

Sjøl om smittetallene har gått nedover, er fortsatt andelen ukjent smittevei høy – det dreier seg om over 28 prosent av tilfellene.

Lav, men likevel høy, risiko

Totalt sett plasserer Tønsberg kommune seg på risikonivå to. Men andelen ukjent smittevei ville i seg sjøl pusha oss opp på risikonivå fire, nesten fem.

– Derfor er situasjonen likevel alvorlig, siden det er en så stor andel av smitten vi ikke klarer å spore, forklarer kommuneoverlegen.

Han viser til et stort smitteutbrudd i Holmestrand, og noe av det faller over på Tønsberg.

Flere utbrudd rundt oss

Øyvind Jonassen (H) fra Revetal lurer på om det er nettopp situasjonen i Holmestrand som tipper anbefalingen over til forlengelse av dagens restriksjoner?

Da svarer kommuneoverlegen at jo, det kan være at ståa i Holmestrand påvirker anbefalingen, – men husk, vi skal ikke lenger enn til Drammen, heller.

Etter en kort orientering, ett spørsmål og svar, så ble det et enstemmig Formannskap-vedtak på å forlenge de lokale innskjerpelsene ei uke til.

Tidenes kjappeste formannskapsmøte

Etter at de regionale smittevernstiltakene ble opphevet 22. april, ble det innført en lokal smittevernsforskrift for Tønsberg kommune.

Det var videreføring av denne forskriften og eventuelt andre smittevernstiltak som skulle diskuteres i dagens formannskapsmøtet. Store diskusjonen ble det som sagt ikke:

– Takk for tidenes kjappeste formannskapsmøte, avrunda ordfører Anne Rygh Pedersen (AP).

Her kan du lese om hva som fortsatt gjelder for Tønsberg kommune.

Les også: – Vi vil vel si at ungdommen har vært dritflinke!

Her kan du lese mer om korona-tida i Re.