Lyser opp i korona-tid: – Sjekk hvem som skal på tur!

STASELIG: Roger og Jeanette Haeselich fra Bergsåsen og deres hesteekvipasje utenfor Re helsehus, i forbindelse med et tidligere kjøreoppdrag. Arkivfoto: Ada Marlene Vrolijk.

Antall forslag viser at det mangler ikke på omtanke for andre. Nå har vi trekki ut tre heldige vinnere av en staselig tur med hest og vogn.

Bakgrunn: – Det kan være fint å ha noe å se fram til i disse korona-tider.

Dette leste du først i ReAvisa på papir – last ned papiravisa her!

LEVER OG ÅNDER FOR HEST: Roger Haeselich (65) har hatt hest og hestevogner som jobb og hobby hele livet. Nå vil han glede noen av de som trenger en oppmuntring aller mest. Foto: Stian Ormestad.

Reinger i alle aldre, fra barneskolealder og oppover til godt voksne pensjonister, har foreslått alt fra en god nabo til et helt nabolag.

Institusjoner går igjen, og spesielt rørende er flere forslag fra noen av bygdas ungdommer, som har stor omtanke for de som sliter litt ekstra i denne korona-tida.

Vinnerne: En familie, en barnehageavdeling, og Treffpunktet

ReAvisa spurte etter gode forslag til noen som kunne trenge en oppmuntring i disse korona-tider. Det mangla langt ifra på forslag!

Det er flere som forteller om ensomme og triste tider, uten de faste møteplassene i Re. De er det normalt mange av, men i korona-tid er det meste avlyst eller utsatt.

«ReAvisas gladtur» med hest og vogn kan bli en gjenganger i våre spalter, dette er de som trakk det lengste strået i denne omgang:

  • En Re-familie, der pappa bor i Danmark og barna ikke får vært med ham i korona-tida: – Hver gang de ser hestene, så er det vil jubel, forteller forslagsstilleren. Og jubel og glede trenger barna som savner pappaen sin veldig i denne korona-tida.
  • En avdeling ved Revetal barnehage, der det blir plass til både barn og ansatte: – De får plass i ei vogn alle sammen, det har jeg allerede finni ut av, forteller forslagsstilleren, som skryter av hvordan både barn og ansatte har takla denne tida.
  • Treffpunktet, en dagaktivitet innen psykisk helse og rus: – Vi holder til på det gamle biblioteket på Brår, og snakker ofte om det staselige følget når de passerer! En tur vil glede mange som ikke har alle mulighetene i livet som vi andre kan ta for gitt.

Noe hyggelig å se fram i mot

Selvfølgelig vil lokalavisa veldig gjerne henge med på hestetur, men det blir helt opp til vinnerne å bestemme om de ønsker å ha lokalavisa med. Dette skal være en hyggelig avveksling i korona-tid, og noe å se fram i mot.

Lokalavisa takker for alle gode forslag, og ønsker de som ble trekki ut en god tur! Mest sannsynlig gjentar vi det hele – vi kaller det «ReAvisas gla’tur» – så følg med i lokalavis-spaltene!

Det er Roger og Jeanette Haeselich fra Bergsåsen som er så snille og gir bort denne gaven til bygda. Vinnerne vil bli kontakta direkte av Roger og Jeanette for å avtale når det passer å ta turen.

STASELIG: Roger og Jeanette Haeselich fra Bergsåsen og deres hesteekvipasje utenfor Re helsehus. Arkivfoto: Ada Marlene Vrolijk.

Dette leste du først i ReAvisa på papir – last ned papiravisa her!

Les også om Roger og Jeanette i ReAvisa på papir desember 2020.

,