Her blir det straks åpning av ei etterlengta asfaltstripe

BYGGELEDERE: Dag Anders Andersen fra entreprenør Marthinsen & Duvholt og Lasse Sondbø fra Vestfold og Telemark fylkeskommune. Foto: Pressemelding.

Det «sorte hull» i gang- og sykkelveien mellom Svinevoll og Revetal er borte, skriver Vestfold og Telemark fylkeskommune i ei pressemelding. Nå er asfaltstripa på plass, pluss ny og oppgradert belysning.

Bakgrunn: Bevilger 40 millioner kroner for en tryggere Bispevei.

Bispeveien er en av omkjøringsveien for E18, derfor har det har vært viktig å få på plass de siste halvannen kilometerne med gang- og sykkelvei som har mangla på strekningen mellom Svinevoll og Revetal.

Siden i juni har det vært anleggsvirksomhet, og fredag 4. desember vanker det en aldri så liten førjulsgave til oss i Re:

Tetter det «sorte hullet»

– Da er et ikke lenger et «sort hull» i gang- og sykkelveien, skriver fylkeskommunen i ei pressemelding om den offisielle åpninga førstkommende fredag 4. desember.

I korona-tid er det bare inviterte gjester som får overvære snorklippen, men ReAvisa vil formidle det hele her på nettavisa.

Dette er bygd langs Bispeveien mellom Revetal og Svinevoll:

  • 1,5 kilometer med ny gang- og sykkelvei med nytt og moderne rekkverk og belysning (Svinevoll – Skinneneveien)
  • Bygd som smal løsning for å spare matjord.
  • Fornyet 1,3 kilometer med lysanlegg sydover fra dette anlegget, i tillegg til utskifting av lysarmaturer ved Svinevoll.
  • Oppgradering av overvannskapasiteten i området med grøfter og stikkrenner.
  • Totalkostnad er cirka 20 millioner kroner.
  • Byggherre er Vestfold og Telemark fylkeskommune, entreprenør er Marthinsen & Duvholt AS
  • Finansiert med statlige midler som følge av at Bispeveien er beredskapsvei til E18

Et viktig trafikksikkerhetstiltak

– Bispeveien er en av omkjøringsveiene til E18, og når den har fungert som det, har det ikke vært spesielt hyggelig å være gående eller syklede lags veien.

– Derfor har det vært viktig å få på plass den manglende delen med gang- og sykkelvei mellom Svinevoll og Skinneveien, heter det i pressemeldinga.

Noe vi i Re kan skrive under på.

Mangler fortsatt sørover

Til den offisielle åpningen fredag førstkommende 4. desember kommer ordfører i nye Tønsberg kommune Anne Rygh Pedersen (AP), fylkesordfører Terje Riis-Johansen (Sp), og samferdselsdirektør i Vestfold og Telemark fylkeskommune Gunnar Berg Treidene.

Så skal det sies at gang- og sykkelveien langs Bispeveien mellom Linnestad og Ås fortsatt mangler.

Denne lå inne i planene, og skulle finansieres med fylkeskommunale midler.

Sjekk også: Her dukker Bispeveiens berømte høl opp igjen…

Les mer om bil, trafikk og veier i Re.