Her dukker Bispeveiens berømte høl opp igjen…

COMEBACK ETTER COMEBACK: Dette hølet dukker opp til stadighet langs Bispeveien. Du merker det godt hvis du treffer med ett hjul eller to oppi det! Foto: Fiksgatami.no.

Veikanten er ødelagt forbi hvitstripa, rapporteres det på Fiksgatami.no.

Les også: ReAvisa vil fortsatt skrive om Re.

Mange har nok slått nedi i innersvingen på vei sørover på Bispeveien, i svingen med krysset inn til Skjeggestadåsen.

Her kutter mange over gruskanten på innersida av veien, men de som er lokalkjent veit at det ofte blir en litt humpete ferd:

Grusen skylles og slites bort, og det blir fort ei hølete veiskulder. Nå er det kanskje verre enn noen gang.

Må fylles igjen – gang på gang

Dette følges opp månedlig av entreprenøren, forteller Einar Kvia i Vestfold og Telemark fylkeskommune, som har ansvaret for driftskontrakt på veien.

– Veiskuldre med grus, som det er langs Bispeveien, vil bli fylt på med grus. I en sånn vinter som dette, uten frost og med mye regn, blir det mer av dette enn normalt.

– Så da må det fylles igjen – nok en gang.

Fyller hølet med det som var der

Hølet som dukker opp igjen og igjen, har nå ifølge Fiksgatami-varselet spist seg inn i veibanen, i asfalten, og forbi hvitstripa.

Da skal det normalt sett legges ny asfalt, forklarer Einar til ReAvisa, – kort fortalt: Der det er grus, skal det legges ny grus, der det har vært asfalt skal det legges ny asfalt.

Fiksgatami.no er et nettsted der man kan rapportere problemer med veier, gangstier og alt som hører til. Det som legges inn her sendes automatisk videre til veieier og vertskommune.

Les mer om bil, trafikk og veier i Re.