Leder i Amnesty ungdom Tønsberg kommer til Re

Arrangementsserien «Boka i mitt hjerte» kommer til Revetal bibliotek torsdag 12. november, og billetter er i salg.

Bibliotekhistorie: Fra Re til Revetal bibliotek.

Tønsberg og Færder bibliotek gjennomfører denne høsten en arrangementserie som heter «Boka i mitt hjerte»:

«Bøker og lesing betyr mye for oss. Litteratur beriker livene våre og setter oss i stand til å forstå verden rundt oss. Gjennom «Boka i mitt hjerte» vil du få møte ulike lesere som alle har fått invitert hver sin forfatter til en samtale om en bok som har betydd mye for dem», skriver Revetal bibliotek.

REVETAL BIBLIOTEK: Boka i mitt hjerte-arrangementserien kommer til Revetal 12. november. Foto: Stian Ormestad.

Boka i mitt hjerte

Som en del av denne arrangementshøsten skal Victoria Steen Hansen møte Gerd Brantenberg på Revetal bibliotek torsdag 12. november klokka 19. Billetter er i salg på Ticketmaster, informerer Revetal bibliotek i en pressemelding.

Victoria Steen Hansen er leder i Amnesty ungdom Tønsberg. Gerd Brantenberg er forfatter. De møtes i samtale over boka «Egalias Døtre».

Om boka sier Victoria: – Egalias Døtre er en original og nyskapende bok, som virker å være like relevant i dag som i 1977.

Makt er makt

– Boka er morsom, samtidig får den deg til å tenke på hvor mannsdominert språket og historien er, og sette pris på alle våre foregangskvinner som har kjempet mot patriarkatet.

– Makt er makt, og kan misbrukes uansett hvem det er som har for mye av det. Som feminist synes jeg det er spennende å få vite mer om tankene bak boka, karakterenes utvikling og ikke minst forfatteren selv.

Samtalen ledes av Terje Floberg.

Les flere saker fra Revetal bibliotek.

Les mer om kultur i Re.