Se bilder fra snorklipp og rulleskifestival på Bibo

RULLESKIFESTIVAL PÅ BIBO: IL Ivrig-gutten Hågen Knotten (8) staker seg inn til hjemmeseier i 9-årsklassen. Foto: Stian Ormestad.

De aller første som fikk æren av å konkurrere i den nye sløyfa, var rulleskiløperne. Hågen Knotten (8) ville bare vinne, – men mamma sier at det viktigste er å delta.

Les mer om siste snorklipp på Bibo i ReAvisa på papir oktober 2020.

Hågen Knotten (8) fra Fossan spurta inn til en av de aller første pokalene som ble delt ut etter åpningen av den nye asfaltsløyfa på Bibo. Han er 8 år, men gikk i 9-årsklassen.

KLAR, FERDIG, GÅ! Bit for bit har Bibo blitt det fantastiske idrettsanlegget det er i dag. Her går starten for årets rulleskifestival, der en utvida og enda bedre asfaltløype ble tatt i bruk for aller første gang. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg hadde ett mål: Vinne! Og jeg gjorde det, forteller Hågen stolt med pokal i handa.

Rulleski-debutant

Mamma skyter inn at det viktigste er ikke å vinne, men å delta. – Ja, det er kanskje det, sier Hågen og trekker på skuldrene.

8-åringen har ikke gått så mye på rulleski før. Det går mest i ekte ski på vinteren, og sykkel på sommeren. Og da mest på Bibo.

I sitt første rulleskirenn ble han heia inn over målstreken av bestemor, mamma, storesøster og ei venninne av storesøster.

Gode Ivrig-resultater

– Det er ikke noe å si på konkurranseinstinktet, sier mamma Aina og ler.

– Vi må nok minne han på det mange flere ganger: Det viktigste er faktisk å delta.

Ni IL Ivrig-deltakere fra 9 til 20 år deltok på Rulleskifestivalen på Bibo.

Dobbelseier til Oscar Joberg Horn

NY SLØYFE: Første spadetak på asfaltløypa på Bibo ble tatt høsten for ti år siden. Siste utvidelse ble ferdigstilt og offisielt åpnet denne høsten. Foto: Stian Ormestad.

I gutter 14 år, den største klassen med flest deltakere, hele elleve stykker, suste Oscar Joberg-Horn fra IL Ivrig kjappest gjennom de 3,7 kilometerne i individuell start, og han var også raskest på bakkesprint.

HEIA, HEIA! Fansen venter spent på sin favoritt ut fra start. Foto: Stian Ormestad.

Thorben Grytnes Thornquist, også fra IL Ivrig, kom på en sterke tredjeplass i denne klassen – både i bakke og individuell.

I jenter 15 år ble det nok en hjemmeseier til Thea Tveitan Aaland fra IL Ivrig. Hun vant 4,7 kilometer individuell og bakkesprint.

Enda en dobbelseier til Ivrig

I menn 18 år tok Andreas Fon Heierstad hjemmeseier for IL Ivrig på 11,2 kilometers distanse individuell og i bakkesprint.

I menn 19/20 år ble det hjemmeseier til Martinius Hage Gunnerød fra IL Ivrig i bakkesprinten.

Sjekk også: Nå starter skitreningene opp igjen på Bibo.

SNORKLIPP: Svein Olsen klipper snora for den siste utvidelsen av idrettsanlegget sammen med kommunens utsendte Anders Nygaard. Foto: Stian Ormestad.

FEIRER: Svein Olsen får blomster fra skileder Inge Hestnes. Foto: Stian Ormestad.

FØRSTE START: IL Ivrig-veteranen er nesten like spent som barna som skal ut og gå på rulleski. Foto: Stian Ormestad.

VISER VEI: Espen Liseth er veiviser for de yngste utøverne. Så stort har Bibo blitt, at det går fint an å rote seg bort. Foto: Stian Ormestad.

 

BEGRENSA MED PUBLIKUM: Også rulleskifestival blir litt annerledes i korona-tid. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om siste snorklipp på Bibo i ReAvisa på papir oktober 2020.

Les mer om sport i Re.