Leserinnlegg: Velkommen til en annerledes oppstart

Fagforbundet Vestfold og Telemark mener det må være økt fokus på flere og hele stillinger. Også for å minske risikoen for smitte i barnehage- og skolehverdagen.

Les også: – Det står respekt av måten elevene har møtt dette på!

Nå er tid for oppstart av et nytt barnehage og skole år. I år blir oppstarten annerledes enn de fleste er vant til i forhold til korona-pandemien som vi alle må forholde oss til.

I den forbindelse er det viktig at alle yrkesgrupper samarbeider godt! Så vi kan tilby det dyrebareste vi har en god og trygg hverdag når de er tilbake i barnehagen eller på skolen.

Der er mange forskjellige yrkesgrupper som jobber i barnehage og skole, det kan for eksempel være miljøarbeidere, barne- og ungdomsarbeidere, assistenter, mange av disse jobber tett med barna.

Det er lærere og pedagoger vi hører mest om i mediene når man omtaler barnehager og skoler. Vi i Fagforbundet ser at vi trenger flere yrkesgrupper for å kunne tilby barna en trygg hverdag.

Barn og unge lærer fort de nye rutiner med økt fokus på renhold og hyppig håndvask, det er viktig at vi gjør det til en naturlig del av hverdagen så vi ikke skremme barna. Barn og unge tar forandringer lettere enn oss voksne.

Vi i Fagforbundet Vestfold og Telemark mener det må være økt fokus på flere og hele stillinger! Dette for å minske risikoen for smitte i hverdagen.

Jo færre personer barn og unge må forholde seg til i hverdagen, vil minske risikoen for smitte.

Hilde Abrahamsen, leder kirke, kultur og oppvekst 
Lars Frederik Gregerslund, nestleder kirke, kultur og oppvekst
Fagforbundet Vestfold og Telemark

Les flere leserinnlegg i ReAvisa.

FAGFORBUNDET VESTFOLD OG TELEMARK: Hilde Abrahamsen, leder kirke, kultur og oppvekst, og Lars Frederik Gregerslund, nestleder kirke, kultur og oppvekst. Foto: Privat.

Les mer om skoler i Re i ReAvisa-arkivet.

Her kan du lese alt om korona-krisa i Re.

,