Jordras i Valleåsen – veien er stengt

HELT PÅ KANTEN: Bilen sikres av brannmannskap. Foto: VIB.

Tirsdag morgen rykker nødetatene ut etter melding om jordras i Valleåsen. En bil henger utfor en kant og må sikres, men det meldes heldigvis ikke om personskader.

Les også: Hvor vil du at disse skal stå? Sjekk lista til UP-sjefen!

Første melding om raset kommer i kvart på åtte-tida tirsdag morgen 30. juni. ReAvisa får tips og bilder oversendt rundt samme tid.

STENGT VEI: Dette synet møtte en ReAvisa-tipser på morgenkvisten tirsdag 30. juni. Veien er stengt og en bil tipper på kanten av et ras. Foto: Privat.

– Nødetatene er på stedet. Ingen personer er tatt. Det er en personbil som henger utfor en høyde på fire meter. Det jobbes nå med å sikre denne, melder Politiet i Sør-Øst.

Hørte et skikkelig drønn

– En bil hang på kanten da vi kom. Bilen sikra vi raskt, det er ingen personskader, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland.

Det er også en strømboks og en lysstolpe som har blitt med i jordraset. Veien forbi er også stengt som følge av raset, kommunen er varsla om alt sammen.

Raset har skjedd i oppkjøringen til en privat bolig i byggefeltet, tidlig på morgenkvisten. Beboere på adressen hørte et drønn så det rista i hele huset.

POLITISPERRINGER: Veien er stengt av med politibånd. Foto: Stian Ormestad.

Støttemur sikra i fjell

Støttemur, jordmasser og stein har rasa og ligger utover store deler av veien. Huseierne fikk beskjed om at støttemuren var sikra i fjell ved kjøp. Raset ser ut til å ha tatt med seg noe av fjellet.

Rasstedet ligger nede i Valleåsen, og denne veien forbi er eneste adkomstvei til hele byggefeltet.

Løsningen er å sende trafikken via gangstien mellom Valleåsen og Revetal. Her er gang- og sykkelvei-skilt dekket over, og omkjøringsskilt settes opp.

STORE KREFTER I SVING: Huseieren hørte et drønn som rista i hele huset. Foto: Stian Ormestad.

Flaks i uflaks

ReAvisa får opplyst at det for bare ett par måneder siden ble satt opp parkering forbudt-skilt langs veien. Det står bare rundt femti meter lenger ned veien for rasstedet.

Tidligere har det pleid å stå tett i tett med biler nedenfor rasstedet. Det gjorde det heldigvis ikke nå.

Og at det skjedde tidlig på morgenkvisten i sommerferien, gjorde at det heller ikke var noen ute og gikk akkurat der, akkurat da.

Politiet gikk kjapt ut og avklarte at det ikke var snakk om personskader i forbindelse med raset.

Rett over klokka 14.00 får ReAvisa melding om at veien er åpen igjen for fri ferdsel som normalt.

KJAPT PÅ STEDET: Kommunens mann Tor Arne Ueland. Foto: Stian Ormestad.

LYSSTOLPE OG STRØMBOKS: Litt av hvert å rydde opp i også for Skagerak energi. Foto: Stian Ormestad.

PARKERING FORBUDT: For bare to måneder siden kom dette skiltet opp, som gjorde at det ikke sto parkert biler under rasstedet. Foto: Stian Ormestad.

RESTER AV RE: Re kommune-materiell blir tatt i bruk av nye Tønsberg kommune. Foto: Stian Ormestad.

FRA GANGSTI TIL VEI: Omkjøringsveien går om gang- og sykkelstien mellom Valleåsen og Revetal. Foto: Stian Ormestad.

TILDEKT: Gang- og sykkelvei-skilt er tildekt. All omkjøringstrafikk fra Valleåsen munner ut her, på Kåpeveien ved Revetal ungdomsskole. Foto: Stian Ormestad.

SIKRER STEDET: Bilen på raskanten blir sikra av brannmannskap på stedet. Foto: VIB.

STORE KREFTER I SVING: Støttemur, jordmasser og deler av fjellet som støttemuren ser ut til å ha vært sikra i har rast. Foto: Stian Ormestad.

Les flere saker fra politiloggen i Re.

,