Barnas tale: – Sammen skal vi klare dette!!!

Over ser du Barnas tale i nye Tønsberg kommune, skrivi og framført av åtte elever fra de fem barneskolene her i Re.

Sjekk alt om 17. mai-feiringa i Re!

– I år feirer vi 17. mai for første gang som nye Tønsberg. Første 17. mai-feiringen i nye Tønsberg kommune er ikke slik vi hadde sett for oss, men det stopper ikke oss fra å feire nasjonaldagen vår i dag!

BARNAS TALE: Ramnes-elevene Nora Førsund (12) og Sara Koojman Skauge (12) skal sammen med seks andre elever fra fire andre barneskoler i Re holde Barnas tale på 17. mai. Foto: Stian Ormestad.

– Vi kan fortsatt ha en fin dag, selv om vi ikke kan gå i tog, også håper vi at dere har planlagt å gjøre noen hyggelige ting med de dere bor sammen med, taler Hanne Einang fra Kirkevoll skole.

– Annerledes, men gøy 17. mai

– Vi pleier å gjøre mye forskjellig på 17. mai. Vi pynter oss, går i tog og spiser is. Men i år er det litt annerledes. I år kan vi bare være sammen i små grupper på 17. mai.

– Sjøl om dette blir en annerledes 17. mai, kan vi også ha det ganske gøy hjemme, taler Sara Koojman Skauge fra Ramnes skole.

– Dette blir en 17. mai vi alle kommer til å huske. Korona har gjort at dette har blitt en veldig spesiell tid for både Norge og resten av verden. Hverdagen vår har forandret seg drastisk, og det har vært vanskelig å tilpasse seg de nye forholdene.

– Vi må holde sammen og støtte hverandre selv om vi må holde avstand, oppfordrer talerne. – Vi må være omsorgsfulle, forståelsesfulle og vise kjærlighet til hverandre, spesielt i disse tider.

STOR INTERESSE: ReAvisa pleier å være så å si aleine om å dekke 17. mai i Re, men i år fatter både NRK og Tønsbergs blad interesse for det som skjer her. Foto: Stian Ormestad.

– Sammen skal vi klare dette!

– Dette er første gang siden andre verdenskrig at skolene har blitt stengt. Det er også første gang siden andre verdenskrig at 17. mai-togene har blitt avlyst, men vi kan fortsatt feire hjemme.

– Det gjør vi i dag!, taler Sarah Michelle Strange-Bjønnes.

– Det er viktig at vi forsetter med våre tradisjoner og samtidig holder kontakten med våre kjære. Nå er det veldig viktig at vi er tålmodige og holder motet oppe videre.

– Sammen skal vi klare dette! God 17. mai!!!

Det roper alle barna i kor, fra Bjerkely skole Celia Brenne og Oline Marie Lie, fra Kirkevoll skole Hanne Einang, fra Ramnes skole Sara Koojman Skauge og Nora Førsund, fra Røråstoppen skole Sarah Michelle Strange-Bjønnes og Mina Lie, fra Solerød skole Sunniva Døvik.

BARNAS TALE: Åtte elever fra fem skoler i Re. Foto: Stian Ormestad.

Re-innslag på 17. mai (noen opptak er gjort i forkant av smittevernhensyn):

  • Barnas tale ved Celia Brenne og Oline Marie Lie fra Bjerkely skole, Hanne Einang fra Kirkevoll skole, Sara Koojman Skauge og Nora Førsund fra Ramnes skole, Sarah Michelle Strange-Bjønnes og Mina Lie fra Røråstoppen skole, og Sunniva Døvik fra Solerød skole (legges ut på nettavisa ReAvisa.no 17. mai).
  • Roald Amundsens bauta v/ Frode G. Hestnes, leder av IL Ivrig (legges ut på nettavisa ReAvisa.no 17. mai).
  • Minnesmerket ved Våle Kirke v/ Thorvald Hillestad, tidl. ordfører i Re (legges ut på nettavisa ReAvisa.no 17. mai).
  • Krans ved minnesmerkene ved Ramnes kirke, Fon Kirke og Vivestad kirke.
  • Flaggheising i Revetalparken klokka 08.00 til toner fra Blågjengen (legges ut på nettavisa ReAvisa.no 17. mai).
  • Klokka 08.00 – 14.00: Korps bidrar til 17. mai-stemning i gatene og i lokalmiljøene. Re helsehus vil prioriteres (legges ut på nettavisa ReAvisa.no 17. mai).
  • Klokka 10.00 og utover dagen: Re motorklubb kjører kortesje gjennom Re med festpynta biler, førere og passasjerer.
  • Klokka 10.30 og utover dagen: Bønder i Re kjører traktor-tog gjennom Re med festpynta traktorer og hengere.
  • I tillegg vil ReAvisa være på farta rundt til nabotog, hagefester og mange små markeringer rundt om i Re. Tips@ReAvisa.no.

Bakgrunn: 17. mai-toget på Revetal er avlyst.

Les også: Slik blir årets 17. mai-feiring i Re.

Les mer om 17. mai i Re i ReAvisa-arkivet.

EN ANNERLEDES 17. MAI: Barnas tale handler om tradisjoner i ei utradisjonell tid, fra Bjerkely skole Celia Brenne og Oline Marie Lie, fra Kirkevoll skole Hanne Einang, fra Ramnes skole Sara Koojman Skauge og Nora Førsund, fra Røråstoppen skole Sarah Michelle Strange-Bjønnes og Mina Lie, fra Solerød skole Sunniva Døvik. Foto: Stian Ormestad.

ReAvisa vil fortsatt være gratis, men mange spør om å få bidra med en liten slant.
Vi har Vipps 54 02 82 / konto 1506.09.87979.

Sjekk samlesida om korona-krisa i Re.

, ,