Frisørene åpner igjen: – Det vil bli litt dyrere

KLAR FOR FRISERING: Anne Merete Erdal (37), eier av Re hårstudio på Re-torvet, og hennes stab er tilbake på jobb mandag 27. april. I tillegg til hår og frisyre, blir det full fokus på smitteverntiltak. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Etter seks uker stengt kan endelig frisørene på Revetal åpne salongene igjen: – Tror det er mange lange ettervekster og hjemmeklipte pannelugger!

Leder: – Vi holder koken, også i disse korona-tider.

Frisører er en av mange bransjer som er hardt rammet av korona-krisa.

De måtte stenge, da restriksjonene ble satt inn 12. mars for å begrense smitte.

KLAR FOR FRISERING: Laila Fantoft Bild (44), eier av Chic frisør Revetal, og hennes stab er også tilbake på jobb mandag 27. april. Arkivfoto: Privat.

Forandringer, både for frisører og kunder

Nå, seks uker seinere, har frisørene på Revetal en hårete gla’nyhet til alle kunder:

Frisørsalongene kan åpne igjen, men med en hel haug med smitteverntiltak.

Derfor blir den nye hverdagen litt annerledes, både for frisører og kunder. Og det blir litt dyrere, på grunn av mer jobb.

Frustrerende å ikke kunne gå på jobb

Halvannen måned stengt har selvfølgelig gått ut over økonomien: Ansatte har blitt permittert, og salongene har ikke hatt noen inntekter – bort sett fra noe salg over disk.

Noe av tapet får de dekka, men det er likevel ting som skal kjøpes, og regninger som skal betales, får ReAvisa fortalt på sin lille frisør-runde på Revetal.

– Det er frustrerende å ikke kunne gå på jobb. Frustrerende å se en tom salong, skriver Laila Fantoft Bild (44), eier av Chic frisør Revetal, på chat til ReAvisa, uka før hun kan åpne salongen i 2. etasje på Re-torvet igjen.

– Det blir himla mye mer arbeid!

KLAR FOR FRISERING: Ronny Egil Kløw (41) er klar for å åpne sin muntre sjappe Herrefrisør Kløw igjen til uka. Arkivfoto: Privat.

KLAR FOR FRISERING: Anne Merete Erdal (37), eier av Re hårstudio på Re-torvet, og hennes stab er tilbake på jobb mandag 27. april. Arkivfoto: Privat.

Både Chic Revetal, Herrefrisør Kløw, Revetal damefrisør og Re hårstudio jobber på spreng for å få på plass alle tiltak. Alle de fire frisørene på Revetal forteller om stor pågang fra kunder.

Det kommer til å bli mer enn nok å finne på, når salongene endelig kan åpne igjen. Det får de lov til så lenge de nye smittevernstiltakene er på plass, og de må følge alle restriksjoner veldig nøye.

– Det endrer jo hverdagen veldig mye. Det blir himla mye mer arbeid, så per kunde vil vi jo bruke mye lenger tid, og kostnadsmessig blir det dyrere, sier Ronny Egil Kløw (41) ved Herrefrisør Kløw til ReAvisa.

Også de andre frisørene må ha et lite korona-påslag på prisen.

Vask og desinfisering mellom hver kunde

De nye smittevernstiltakene for frisører og andre virksomheter med én-til én-kontakt kom torsdag sist uke, 23. april. Frisørene kan åpne igjen fra og med mandag 27. april.

De sier blant annet at overflater skal rengjøres hyppig, utstyr som sakser, maskiner og armlener skal rengjøres, og ting som håndklær og kapper skal byttes ut mellom hver kunde.

KLAR FOR FRISERING: Torild Frydenberg (59) åpner også Revetal damefrisør til uka, etter seks uker stengt. Arkivfoto: Stian Ormestad.

– Vi får ikke lov til å ta inn så mange kunder som vi pleier å ha, fordi vi må ha litt pauser innimellom for å vaske og desinfisere veldig mange ting, sier Torild Frydenberg (59) ved Revetal damefrisør.

Frisørene får nok mye å finne på

Kundene må holde avstand til hverandre på salongen. Det blir en slags køordning, der det er viktig å møte presist til time, forteller Anne Anne Merete Erdal (37) ved Re hårstudio:

– Nå gleder vi oss bare til å komme i gang igjen og til å se alle kundene igjen, sier Anne Merete på chat til ReAvisa.

– Tror det er mange lange ettervekster og hjemmeklipte pannelugger.

FRISØRER VEGG I VEGG: På Re-torvet finner du Revetal damefrisør og Re hårstudio på hver sin side av veggen. Nå er hele gjengen klare til å ta i mot kunder igjen. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Dette er smitteverntiltakene til Re hårstudio:

  • Kunden må ankomme i tide i henhold til avtalt tid. Hvis du ankommer tidligere, vent utenfor eller i inngangen i en avstand på en meter til vi inviterer deg.
  • Hendene må desinfiseres når du kommer inn i salongen.
  • På grunn av strengere hygienekrav, lager vi ikke kaffe / te under behandlinger. Det er også forbudt å ha medbragte drikker på bordet.
  • Det vil også være forbudt å bruke mobiltelefon!
  • Kunder må komme til prosedyrene aleine, og de som kommer sammen må vente i inngangen eller utenfor.
  • På grunn av økte kostnader vedrørende denne situasjonen må vi legge på et tillegg på 50 kroner.
  • Vi må kunne stole på at du er frisk når du har avtale hos oss. Hvis du føler deg dårlig eller har luftveissymptomer skal du ikke gå til behandling. Det er mulig å endre på avtale.

Frisørhjørnet på Re-torvet: – Vi løfter hverandre opp!

Stille i Re – se video:

ReAvisa vil fortsatt være gratis, men mange spør om å få bidra med en liten slant.
Vi har Vipps 54 02 82 / konto 1506.09.87979.

Her kan du lese alt om korona-krisa i Re.