Skolene åpner igjen: – Elevene får 15-timers skoleuke

Mandag åpner skole og SFO for elever i 1. – 4. klasse. Alle elevene vil få 15 timer undervisning i uka, melder kommunalsjefen i nye Tønsberg kommune.

Bakgrunn: Gradvis åpning av barnehager og skoler.

Alle elevene på 1. – 4. trinn vil få 15 timer undervisning per uke, og undervisningen vil bli gitt innenfor tidsrommet 08.15 – 15.15. Også SFO-tilbudet vil bli gitt innenfor dette tidsrommet.

KOMMUNALSJEF: Espen I. Riiser, kommunalsjef oppvekst og læring i nye Tønsberg kommune. Foto: Pressemelding.

Det forteller Espen I. Riiser, kommunalsjef oppvekst og læring i nye Tønsberg kommune, i en pressemelding til ReAvisa onsdag 22. april:

Fullt lovlig å redusere antall timer

– Dette er færre timer enn det elevene i utgangspunktet skal ha, men veilederen åpner for at vi kan redusere timetallet noe hvis det er nødvendig av praktiske årsaker.

– Det har vi valgt å gjøre, så vil erfaringer vise hvordan tilbudet kan utvides etterhvert, sier kommunalsjefen.

Det er fortsatt detaljer rundt skolestart som ikke er avklart, og kommunen vil komme tilbake med nærmere informasjon før helga. Foreldrene vil også motta informasjon direkte fra skolen.

En god veileder ligger til grunn

– Vi har fått en god veileder fra sentrale skole- og helsemyndigheter, og er i gang med å gjøre de nødvendige tiltakene for at smitterisikoen skal være så liten som overhodet mulig, sier kommunalsjefen.

Det var torsdag 12. mars at alle landets skoler ble stengt i møte med korona-pandemien. Siden den gang har elevene hatt digital hjemmeundervisning, der ReAvisa ble med på en digital skoledag.

Halvannen måned seinere skal skolene åpnes igjen for de minste elevene, men med en rekke smitteverntiltak på plass.

Les også: – Det står respekt av måten elevene har møtt dette på!

Les mer om barnehager og skoler i Re.

Her kan du lese alt om korona-krisa i Re.