Nå bor vi visst i Våle kommune, ifølge Skatteetaten.no

VI ER ALLE SAMMEN FRA VÅLE: Skattekommune er oppgitt til å være Våle, mest sannsynlig for alle reinger. Her en skjermdump fra en skatteyter i Ramnes. Foto: ReAvisa-tipser.

Har du sjekka skattekortet ditt for 2020? Der står det at du skatter til Våle kommune.

Les også: ReAvisa vil fortsatt skrive om Re – vil du lese det?

Kanskje har noen vært nostalgiske, rett før gamle Våle og Ramnes og nye Re, blir en del av den enda nyere Tønsberg kommune?

Det får vi neppe svar på, for alt ReAvisa har bragt på det reine er at feilen har skjedd, men vi har ikke fått svar på hvorfor.

Enda en miss fra Skatteetaten?

Og det gjelder mange – kanskje alle reinger. Vi har alle fått gamle Våle kommune som mottaker for skatten vår, også de som er fra gamle Ramnes kommune.

Begge kommuner gikk over i historien for snart 18 år siden, da Re kommune så dagens lys i 2002.

Som alltid når det kommer til skattespørsmål, hører lokalavisa med skatteoppkreveren på Revetal – enn så lenge, for de kommunale skatteoppkreverkontorene er vedtatt nedlagt; Lise Wåden Tandberg:

– Sikkert enda en miss fra Skatteetaten, svarer Lise ganske kjapt, som lover å sjekke det opp nærmere.

«Har ingen praktisk betydning»

Flere ReAvisa har fått henvendelser fra, var redde for at de hadde rota seg inn på falske nettsider, siden skattekommune helt åpenbart var feil.

– Det er fullt forståelig, mener Lise.

Hennes henvendelse blir av Skatteetaten besvart slik: «Det er en feil hos Skatteetaten. Det har ingen praktisk betydning, og det jobbes med å rette feilen.

– Gjelder dette alle i Re?

– Tydeligvis gjør det det. Har sjekka med et par på jobben også, forteller skattesoppkreversjef på Revetal, som presiserer med et smil:

– Dette er en feil hos Skatteetaten og IKKE hos skatteoppkreveren!

Les også: Bråstopp for skattesuksessen på Revetal?

,