Stor stemning på Småbarnsang – se bildene!

TRØKKER TE’: Jonas (14 måneder) rocker matta. Alle foto: Stian Ormestad.

Babysang har vært et populært tilbud opp gjennom åra, og nå utvides tilbudet med også Småbarnsang. – Dette er mye mer enn «bare» sang.

Les også: Skal ingen erstatte Ole i nye Tønsberg?

– Det er en viktig møteplass i bygda vår, forteller foreldrene som hadde møtt opp denne fredagen. Alle var rutinerte sangere, etter tidligere å ha gått på Babysang.

BRØØØL: En skummel løve.

Nå er det Småbarnsang som gjelder, også den leda av menighetspedagog Irene Solberg. 

– Helt fantastisk!

– Det er ikke så mye som skjer for små barn her i Re, så dette er helt fantastisk, forteller Jenny Skibenes som hadde med seg tre barn: Erika (2,5) og tvillingene Isak og Liam (11 måneder).

Hun skryter av at det er gratis, og at det er bare å komme når det passer – det er ingen påmelding. Derfor varierer antall barn en god del, fra seks som det var denne fredagen, til opptil 12 barn på det meste.

På Babysang har det vært opptil 15 barn, men Småbarnsang er et helt nytt tilbud denne høsten. – Vi får gjerne hjelp av lokalavisa til å spre ordet. Hver fredag klokka 10.30 på biblioteket, sier Per Astrup Andresen på vegne av Re-kirka.

– Mye mer enn «bare» sang

BØLJAN BLÅ: Full fart ute på de syv hav – Erika (2,5 år) raser rundt og rundt.

Babysang er som tidligere hver tirsdag. Foreldrene forteller at det var litt trist da barna begynte å bli litt for store for Babysang. Da er det helt supert at Småbarnsang har kommet.

– Det er gøy å finne på noe sammen, forteller Connie Pedersen, som har med Astrid (10 måneder). – Vi var med på Babysang, og nå slenger vi oss med på dette når vi har en fredag formiddag fri.

BALLER ER MORO!

– Dette er kvalitetstid, med sang, leker, og møte med andre barn. Dette er så mye mer enn «bare» sang.

Full fart en times tid

Og det skal være sikkert og visst. Barna raser rundt med rytmeinstrumenter, leker og baller. Og når såpeboblene kommer, tar det helt av.

Den lille scenen i Blackboxen blir klatra opp og ned av, og det er ikke alltid det går så bra på vei ned igjen. Men barna lander mykt på matta – hver eneste gang.

Og når det synges «Lille Petter edderkopp», hermer barna etter de voksne. Når det synges ei dyrevise med skumle løver, brøler både barn og voksne.

SÅPEBOBLER: Isak (11 måneder) strekker seg langt i jakten på ei såpeboble.

Viktig å beholde her i Re

– Det var litt krise da Åpen barnehage ble lagt ned på Revetal. Det var et bra tilbud her i Re. Nå må vi til Tønsberg, sier Connie.

Derfor er det om å gjøre å ta vare på de tilbuda vi fortsatt har for de minste reingene – her i Re, mener foreldrene.

Som Babysang – og fra og med i høst, Småbarnsang.

Se flere bilder fra Småbarnsang:

RYDDER OPP ETTER SEG: Baller er moro – både på vei ut, og på vei inn igjen i kassa. Alle foto: Stian Ormestad.

Les også: Her har mer enn 200 barn fått god leksehjelp gjennom ti år.

Les også: Skal ingen erstatte Ole i nye Tønsberg?

Les mer om kirker og trosliv i Re.

, ,