Ramnes diakonat fyller femti år

– Deres eksistens har nok betydd mye for riktig mange. At dere fremdeles er der, vil nok også bli satt stor pris på i årene som kommer!, talte ordføreren.

Les også: Skal ingen erstatte Ole i nye Tønsberg?

I år fyller Diakonatet i Ramnes femti år. Nestleder i diakonatet Are Sandnes ønska velkommen og holdt en kort andakt, da det ble feira på Re helsehus i oktober.

JUBILEUMSKAKE: Borgny Ekstrøm og Erling Klausen var begge med i Ramnes diakonats første styre. Har åpner de bløtkaka sammen med Are Sandnes på jubileumstilstelningen. Foto: Håkon Westby.

Knut Edvard Larsen fra bispedømmekontoret gratulerte med jubileet, og hilste fra biskopen og ønsket lykke til med de neste femti årene.

Eldretreff, juletrefester og 17. mai-arrangement

Per Kristian Røed orienterte om oppstarten 13. november 1969, hvor det første styremøtet var hos lederen Johan Bjune.

Med på det første styret var også Erling Klausen og Borgny Ekstrøm, som begge var til stede på jubileet.

Siden oppstarten har man hele tida arrangert sju til åtte eldretreff hvert år, og i tillegg juletrefester og 17. mai-arrangement.

Møtelokaler har vært Kirkeborg, Brår og nå Re helsehus.

Sjølfinansiert

I 1984 var det et arrangement på Sverretun med seksti gjester tilstede, men oppmøtet har liggi på rundt femti hver gang.

Drifta har vært sjølfinansiert av loddsalg og noe tilskudd fra stiftelser og fra sparebanken, da den var her.

Dagens styre av diakonatet består av Randi Anne Skårdal, leder, Are Sandnes, nestleder, Reidun Bjune, sekretær, Per Kristian Røed, kasserer, og Lars Bjune og Ruth Drillen, styremedlemmer.

– Betydd mye for mange

Ledere opp gjennom åra har vært Jakob Bjune, Ernst Orstad, Hans Langsrud, Erling Klausen, Karen Soltvedt, Else Andersen, Astrid Søyland, Nils Ivar Kjøl og Randi Anne Skårdal.

Ordfører Thorvald Hillestad hilste jubilanten og berømmet jobben Diakonatet gjør. – Det er jo en god dokumentasjon for en organisasjons berettigelse, det at den har eksistert i femti år. Hadde det ikke vært et behov, så hadde Ramnes diakonat vært nedlagt for lenge siden.

Deres eksistens har nok betydd mye for riktig mange. At dere fremdeles er der, vil nok også bli satt stor pris på i årene som kommer!

Medlemmer fra det første styret

Are Sandnes leste en hilsen fra lederen, og Borgny Ekstrøm og Erling Klausen fikk æren av å åpne jubileumskaka.

De rundt seksti frammøtte på femtiårsfesten kunne kose seg med deilige smørbrød og kaker til kaffen.

Les mer om kirker og trosliv i Re.