Med pinnsvinbrød fikk Filippa et napp i vandrefjøla

VANDREFJØLA: Filippa Flåteteigen Birkeland (4) vant årets brødbakekonkurranse sammen med storebror Emilian Flåteteigen Birkeland (6). Foto: Stian Ormestad.

Det ble spikra fuglekasser, og det ble kåra brødbakekonkurranse-vinnere, og det ble servert noe både for smakssanser og øreganger – som seg hør og bør når det arrangeres Sensommerfestival på Våle prestegård.

Sensommerfestivalen ble arrangert på Våle prestegård lørdag 31. august – søndag 1. september, med mye på programmet.

Åpen gård er alltid populært, med mange fine dyr og hopping i høyet. Halmballer var stabla i hele tre høyder for lange svev, men myke landinger i halmen.

Turbo-søndag på prestegården

EN – TO – TREEEEEEEE! Emilie Brunborg Skjeggerød (4 1/5) i fritt fall. Foto: Stian Ormestad.

Emilie Brunborg Skjeggerød (4 1/5) hadde pynta seg med en fin, hvit kjole som flagra i lufta når hun kasta seg ned fra høyden, ikke en gang, ikke to – men sikkert hundre ganger.

Legger du til en runde eller to i full fart rundt halmballene i mellom annenhvert hopp, så kan du regne med at 4-åringen sov godt etter en turbo-søndag på prestegården.

Eivind Helgestad Ekeberg (8) fora dyra, og det var best å holde seg til sauene som er litt mindre og roligere enn kalvene. 8-åringen forteller at han bor på gård, der de har fire høner, en hane, og fisker i akvarium.

Eivind liker dyr og Åpen gård er høydepunktet på Sommerfestivalen. For Mats Rustan Randar (8) er fulgekasse-snekring en sikker vinner.

Fuglekassesnekring – uten en eneste blå finger

FUGLEKASSESNEKRING: Mats Rustan Randar (8) og Mia Rustan Randar (6) får kyndig veiledning av fulgekasse-veteranene Svein Olsen og Jacob Rustan. Foto: Stian Ormestad.

På lokalavisas dumme spørsmål om det er første gang han snekrer fuglekasse, svarer 8-åringen resolutt: – Neineinei, jeg har vært her mange, mange ganger, helt siden jeg var bitteliten.

Og etter hvert som fuglekassa tar form, skjønner sjøl en utskremt lokalavisjournalist at spørsmålet var helt bak mål. For denne gutten har dreisen på snekring, og kanskje ligger det til familien:

Lillesøster Mia Rustan Randar (6) snekrer så det suser sammen med Svein Olsen, som sammen med Jacob Rustan har ansvar for fuglekasse-standen.

Her holdes det spikrer og hamres løs, uten en eneste blå finger. Så vidt lokalavisa veit.

Pinnsvinbrødet gikk helt til topps

VINNER-BAKEVERKET: Et flott pinnsvinbrød, bakt av Filippa Flåteteigen Birkeland (4) og Emilian Flåteteigen Birkeland (6). Foto: Stian Ormestad.

Helt på tampen av Sensommerfestivalen skulle brødbakekonkurranse-vinnerne kåres. Årets tema var kreativ presentasjon.

Av mange flotte bakverk, ble det pinnsvinbrødet til Filippa Flåteteigen Birkeland (4) og Emilian Flåteteigen Birkeland (6) som gikk helt til topps.

– De ble veldig gira på å bake til konkurransen, forteller mamma Silje Flåteteigen Birkeland. – De ville bake et pinnsvin, og de malte på hvert sitt brød for å få fram piggene.

Og ikke nok med det, søskenparet fant kvister og bark for å lage landskap rundt dyra – det var to superstolte barn som gikk opp å tok i mot vandrefjøla.

Rundt 2.000 besøkende

ÅPEN GÅRD: Eivind Helgestad Ekeberg (8) er glad i dyr, og kunne gjerne hatt flere på sin egen gård der han bor. Foto: Stian Ormestad.

Og med stor applaus for de mest kreative brødbakerne, var årets Sensommerfestival vel i havn – en flott møteplass i bygda, som den tredje helga på rad hver høst med markeder og åpen gård i Re.

Arrangøren ved Sensommerfestival-sjef Unni Bu forteller at det er vanskelig å si hvor mange som var innom før vippsen er telt opp, – men vi gjetter på cirka 2.000.

Les også: 4.000 besøkende trossa variert vær i Vivestad

Les også: Alle smilte på Bygdetunet Brår – så også sola!

FULL KONTROLL: Sensommerfestival-sjef Unni Bu. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om møteplasser i Re.

,