4.000 besøkende trossa variert vær i Vivestad

ROSA GRÅTASS: Jon Inge Dieset fra Svarstad kjørte den rosa gråtassen til inntekt for Kreftforeningen. I løpet av tre år er det blitt samla inn 300.000 kroner til formålet. Foto: Stian Ormestad.

Lørdag var været vrient og vrangt, men på søndag titta sola fram og det ble bra med folk på Vivestad høstmarked.

Last ned ReAvisa på papir august 2019 – gratis!

Vivestad høstmarked ble arrangert for 14. året på rad sist helg, 17 – 18. august 2019. Værgudene spilte ikke på lag med dugnadsgjengen i år, dessverre.

Såpass ille var det på lørdag, at flere utstillere ReAvisa prata med fortalte at de ikke engang åpnet standen sin på lørdag.

– Det regna så å si vannrett!

Heller glissent på lørdag, full fart på søndag

OTTO JUNIOR: Gitartalentet Otto junior (13) fra Ramnes stilte med band. Foto: Stian Ormestad.

Men på søndag kunne alle titte fram fra teltene sine, for da kom sola på besøk. Og med den kom også de store mengdene med folk – det var kø bortover Vivestadlinna og parkeringsjordene fylte seg kjapt opp.

HØYREIST STAND: P2P Rent hadde markedets høyeste stand. Markedssjef Vidar Vallumrød og utstilleransvarlig Tore Fevang heises opp i liften for å se markedsområdet fra høyden. Foto: Håkon Westby.

Riktignok kom det noen regndrypp innimellom på søndag også, men det gjorde bare at de som hadde stand inne på Sagatun fikk litt ekstra trøkk når det kom en liten skur.

Lørdag spilte Ila Auto, og siden været var som det var ble konserten flytta fra utescenen og inn i matteltet. Ila spilte både gode, gamle slagere og noen nye låter som de nå for tida er i studio for å spille inn.

Søndag spilte Otto junior med band, og det ble fantastisk stemning i sola. Vestfold ukuleleklubb fortsatte med sine ablegøyer.

Traktorer av mange slag – og mange farger

Rundt om på markedet var det stands av alle slag – her kan du få kjøpt alt du trenger og alt du ikke trenger. Utvalget er helt fantastisk!

I skråningen over markedsplassen var det som vanlig utstilt gamle traktorer fra gårder i nærheten – alltid et populært innslag.

Traktorjenta Emilie Main Jacobsen (3) fra Vivestad var ikke i tvil om hvem traktor hun liker aller best: – Den oransje!

TRAKTOR ER TOPPERS: Emilie Main Jacobsen (3) fra Vivestad er høyt og lavt i den oransje traktoren. Før dette var hun innom ansiktsmaling-standen og ble forvandlet til en sommerfugl. Foto: Stian Ormestad.

– Traktoren til pappa er ikke like populær, sier Daniel Jacobsen (27) og ler.

NORSKE GARDSBRUK: Lars Jørgen Ormestad selger bøker, men henter også inn mye nyttig og oppdatert informasjon på standen til Forlaget SK Granum som selger bokverket Norske gardsbruk. Foto: Stian Ormestad.

Han har vært parkeringsvakt og fått litt fri til å ta en runde på markedet sammen med jentungen på tampen av dagen.

– Det er jo fordi traktoren din ikke er sånn farge da, pappa!

Har kjørt inn 300.000 kroner til Kreftforeningen

En traktor var malt helt rosa:

Jon Inge Dieset fra Svarstad kjørte den rosa gråtassen med henger etter, og der fikk alle som ville sitte på. På bakskjermene var det malt ei sløyfe.

– Vi har kjørt inn 300.000 kroner til Kreftforeningen og Rosa sløyfe-aksjonen i løpet av tre år, forteller Jon Inge til ReAvisa. Han deler på dugnadsinnsatsen med flere andre.

– Det er første gang vi er her i Vivestad, og det er veldig moro.

BIDRAR TIL EN GOD SAK: Isak Gran (12) og Sara Gran (10) fra Høyjord er klare for traktortur. Foto: Stian Ormestad.

– Vi har vippsa fem kroner hver, forteller traktorpassasjerene Isak Gran (12) og Sara Gran (10) fra Høyjord. 

FULL KONTROLL: Så å si hele bygda trår til og jobber på dugnad. Ragnar Fon har jobba på dugnad for bygda si hele livet – de siste 40 åra som kasserer for Vivestad-bingoen. Pluss mye, mye mer. Her står han parkeringsvakt. Foto: Stian Ormestad.

– Alle kan vippse det de vil, også tøffer vi en liten traktortur, forteller Jon Inge før avgang fra Sagatun.

Gode inntekter til Bygdehuset Sagatun

Alt i alt mange fornøyde folk på Sagatun i løpet av helga – spesielt søndag. Fordelen lørdag var at det ikke var så lange køer i ruskeværet.

– Været får vi ikke gjort noe med, sier en tross alt fornøyd markedssjef Vidar Vallumrød til ReAvisa. Søndagen redda det hele, med godt over 3.000 besøkende.

Totalt kom det opp mot 4.000 besøkende, rundt halvparten av besøksrekorden fra ett par år tilbake. Da var det strålende seinsommervær hele helga. At det kom færre folk i år må nok været ta største delen av skylda for.

Men tross utfordrende vær – markedet gikk som på skinner, i år igjen. Og det takket være ei bygd der så å si alle stiller opp og jobber på dugnad.

Alt til inntekt for Bygdehuset Sagatun.

Marked og Åpen gård blir det tre helger på rad her i Re: Etter Vivestad høstmarked følger Åpen gård på Bygdetunet Brår helga 24 – 25. august, og helga etter der igjen blir det Sensommerfestival på Våle prestegård helga 31. august – 1. september.

HELE FOTBALLSLETTA FULL AV TELT: Alle utstillerne hadde sikra seg med tak over hodet. Foto: Stian Ormestad.

ORDFØRER-BESØK: Re-ordfører Thorvald Hillestad tok pick-upen, ikke Teslaen, når det skulle parkeres på et bløtt jorde. Foto: Stian Ormestad.

REGNVÆR og grått på lørdag og lite folk på Vivetadmarkedet. Foto: Håkon Westby.

UKULELESPILL: Vestfold ukuleleklubb tok en god, gammel Andebu-slager: Her og der og hime. Foto: Stian Ormestad.

ALLSANG: Og da ble det allsang foran utescenen på markedsplassen. Foto: Stian Ormestad.

OTTO JUNIOR: Ramnes-gutten Otto Lagarhus junior (13) fikk stor applaus etter et skikkelig blues-show. Foto: Stian Ormestad.

TALENT: Les mer om Otto junior i ReAvisa, august 2019. Foto: Stian Ormestad.

SØKER LY: Det ble mest folksomt inne når regnskuren kom ute. Foto: Stian Ormestad.

IKKE SELG SKINNET FØR BJØRNEN ER SKUTT: Denne digre kosebamsen kan du få kjøpt for snaue 40.000 kroner. Foto: Stian Ormestad.

LESEGLAD? Det er alltid mulig å gjøre et skikkelig kupp under Vivestad høstmarked. Også for de leseglade. Foto: Stian Ormestad.

FULL FART: Søndag ble det folksomt i Vivestad, etter en våt og heller glissen lørdag. Foto: Stian Ormestad.

Last ned ReAvisa på papir august 2019 – gratis!

Les mer om Vivestad høstmarked i ReAvisa-arkivet.

, ,