Gro risikerer å stenge Garnbunten for godt: – Mange er interessert, men ingen tør slå til. Jeg skjønner de godt.

LEGGER NED: Håpet var at at noen ville overta garnbutikken, men det ser dårlig ut – dessverre, forteller Gro Frydenberg (59). Foto: Stian Ormestad.

Gro Frydenberg (59) har drivi Garnbunten på Revetal i nesten 12 år. At hun nå skal gi seg, har vært kjent lenge. Men at det skulle være vanskelig å få noen til å overta butikken, har blitt klarere og klarere i løpet av prosessen.

Les også: Krisetider for kjøpesentere? Ikke på Revetal!

Gro forteller til ReAvisa at mange av de store garnbutikkene lanserer nettbutikker, og at små nisjebutikker som satser på salg over disk mest sannsynlig kommer til å slite framover.

– Det er jo synd hvis det blir sånn, for hit kommer kunder for å se og kjenne på garnet og få råd fra fagfolk. Det er noe man ikke kan få i en nettbutikk.

FAGLIGE RÅD: Det er noe eget å kunne se og kjenne på garnet, og få med seg gode råd på kjøpet, mener Gro på Garnbunten. Det får du neppe i en nettbutikk. Foto: Stian Ormestad.

Flere interesserte, men….

Gro har allerede opplevd at noen få kommer innom for å sjekke ut varene grundig, uten å kjøpe. Hun mistenker at folk allerede handler på nett, for å kanskje kunne spare litt.

Men de får ikke servicen, oppfølging og møteplassen en slik butikk tilbyr på kjøpet. Det er ikke sikkert de sparer så mange kronene heller.

Det har vært flere interesserte som har lurt på å overta butikken. Men ingen har slått til. Frykten for hva framtida bringer for små nisjebutikker stikker kjepper i hjula, forteller Gro.

Hun skjønner de som nøler godt.

Fortsatt mulig å slå til!

– Markedet er i endring, også i denne bransjen vil nok nettbutikkene ta sin del av kaka – dessverre, spør du meg.

Gro har hatt en god drift, og gir seg med flagget til topps.

– Jeg skulle uansett gi meg, men det er jo litt synd at ingen overtar butikken så den kan leve videre, til glede for mange trofaste kunder som setter pris på også dette tilbudet her på Revetal.

Men muligheten er der enda, for de som tør å satse – det er bare å ta kontakt med Gro.

Opphørssalget går så det suser

Garnbunten starter på siste innspurt i opphørssalget torsdag 2. mai, og selger unna alt som er så lenge det er noe igjen i butikken. Det er 50 – 70 prosent avslag på alle varer.

Gro har redusert åpningstidene til fire dager i uka – med stengt onsdag og lørdag – fram til butikken blir mest sannsynlig helt stengt en gang i løpet av mai, seinest juni.

Les også: Garnbutikken på Revetal er mer enn bare garn.

Les også: Krisetider for kjøpesentere? Ikke på Revetal!

Les flere saker om lokalt næringsliv i Re i ReAvisa-arkivet.