Kampklar Re-ungdom: – Vi streiker for en bedre framtid. Og det er verdt å ofre en skoledag for det.

REVETAL/BERGSÅSEN: Elever ved Revetal ungdomsskole og Re videregående skole gleder seg til å si ifra – klart og tydelig. Både utenfor kommunehuset og Stortinget.

Fredag 22. mars skal elever over hele landet streike for at politikerne skal ta ansvar i klimakampen.

Også Re-ungdommene mobiliserer:

– Dette handler ikke om å lage en fancy streik med tusenvis av oppmøtte. Dette handler ikke om å skulke skolen eller hate på politikere.

– Denne skolestreiken handler om ansvarligjøring. For nå MÅ politikerne gjøre noe!

STREIKER: Re VGS-elever organiserer klimastreiken på Revetal fra klokka 11.00 fredag 22. mars. Foto: Privat.

Det sier Rikke Johanne Jensen, Azra Sistek, Amalie Andersen og Selma Norén (alle 18), alle Re VGS-elever.

De er noen av Re VGS-elevene som står bak streiken på Revetal førstkommende fredag. Dit kommer ungdom både fra Re VGS og Revetal ungdomsskole.

Håper på støtte fra folk flest

– Vi samles klokka 11.00 utenfor kommunehuset. Det bli’kke no’ fancy opplegg, men det blir holdt en appell, forteller Re VGS-elevene.

De håper på støtte fra folk flest – også voksne: – Vi håper mange vil ta turen innom den timen vi står der.

For da må Re VGS-elevene tilbake til skolen for å unngå for mye fravær. Det gis ikke gyldig fravær for å delta i streiken i Vestfold fylkeskommune.

Re kommune og ledelsen ved Revetal ungdomsskole, derimot: – Alle på skolen vår får gyldig fravær dersom de dokumenterer at de streiker, forteller Revetal-elev Erlend Bae.

Et skriv fra skolen forklarer at elevene som skal streike kan få med lapp fra foreldrene, så føres «dokumentert fravær».

Streiker utenfor kommunehuset og Stortinget

I tillegg til streiken på Revetal, skal mange Re-ungdommer ta turen til Oslo for å streike utenfor Stortinget. De har organisert seg i en egen gruppe på Facebook som teller 25 navn så langt.

– Global oppvarming og klimaproblematikken er reel, man er rett og slett naiv hvis man tror noe annet, sier Re-ungdommene til ReAvisa:

– Vi streiker for at vi må ta disse problemene på alvor. Det handler nemlig ikke lenger om noe som vil skje om hundre år, for klimaendringene skjer nå!

– Det er viktig at alle engasjerer seg i miljøstreiken, sånn at politikerne skjønner alvoret, sier Revetal-elev Ingeborg Langklep.

– Dette er verd å ofre en skoledag for!

STREIKER: Revetal ungdomsskole-elever er klar for å reise til Oslo for å streike utenfor Stortinget. Foto: Privat.

– Jeg streiker fordi jeg håper jeg kan ha en jobb og et liv i framtida som ikke er prega av klimaendringer, sier ungdomsskole-elev Even Kommedal.

– Det er verdt å ofre en dag på skolen for dette, sier ungdomsskole-elev Erlend Bae. Og han har med seg resten av Re-ungdommene på det:

– Denne miljøstreiken er en fantastisk mulighet til å påvirke de som faktisk styrer.

Re kommune inviterer til dugnad mot villfyllinger.

Les også om Verdens miljødag i Re.

Les flere saker om skolene i Re.

, ,