Re kommune inviterer til dugnad mot villfyllinger

SØPPEL: Dette søppellasset lå dumpa på Tinghaugveien for drøyt to år siden. Det er heldigvis forlengst rydda opp i. Foto: Privat.

RE: Ser du søppel der du går tur? Da vil Re kommune vite om det.

Det er allerede gjort noen forsøk på å kartlegge villfyllinger i Re, forteller Ole Thomassen Grejs, Folkehelse-, SLT- og Tryggelokalsamfunns-koordinator i Re kommune. Uten det store resultatet.

Stygt å se på og potensielt miljøfarlig

– Vi la ut oppfordringen på kommunens hjemmeside, på vår Facebook-side og i kommunens informasjonsskriv Re-nytt, men fikk bare ett eneste innspill på en villfylling. Da var fristen 15. august, som vi nå utvider til 5. november.

– Så veit du om steder der det er kasta eller lagt søppel, plast, biler, maskindeler, bygningsmaterialer eller annet skrot i naturen, vil Re kommune høre fra deg.

– Det finnes i veikanter, på landbrukseiendommer, i skogen, langs stier – ja over alt. Det er stygt og det kan forurense, sier folkehelsekoordinatoren.

Inviterer til en stor søppel-dugnad

«Re kommune ønsker nå å starte en dugnad sammen med Re kommunes befolkning med å fjerne søpla. Første steg i å få til dette, er å kartlegge hvor villfyllingene er. Vi trenger derfor din hjelp».

«Når du er ute i skog og mark og ser en villfylling setter vi pris på om du kan sende oss en beskrivelse av hvor det er, gjerne med et bilde av stedet».

Ole Thomassen Grejs vil gjerne ha bilder og koordinater tilsendt på epost postmottak@re.kommune.no. Ny frist er 5. november 2018.

Leserinnlegg: Søpla di dreper!

Les mer om søppel i ReAvisa-arkivet.

, ,