Fantastisk i løypene, kaos på veien: – Aldri vært verre!

PÅ KRYSS OG TVERS: Slik så det ut langs Tinghaugveien ved Risås søndag. Foto: Stian Ormestad.

RAMNES: Et årlig fenomen som bare blir verre og verre, ifølge lokalkjente. Dette kan gå på sikkerheten løs, ifølge nødetatene.

Les også: Kong Vinter gjør et skikkelig comeback!

Søndag 10. mars var en strålende vinterdag, og mange trakk ut i Re-løypene.

Mange biler – kanskje flere enn noen gang – kombinert med vårløsning på den største parkeringsplassen, er en dårlig kombo.

– Glade for at vi ikke fikk utrykninger til området

TRANGT! Biler, barn, snuing, spoling i sørpa, og rygging i mange hundre meter før biler kunne passere hverandre. Det var ikke lett å komme seg fram over Tinghaugveien søndag 10. mars. Foto: Stian Ormestad.

– Vi synes det er strålende at innbyggerne benytter naturen med aktivitet som fremmer folkehelse når sola skinner som i dag. Samtidig er vi glade for at vi ikke fikk noen utrykninger til området, forteller vakthavende brannsjef Hans-Otto Schjerven til ReAvisa.

– Vi ville åpenbart ha slitt med framkommeligheten. Vi trenger 3,5 meter bred vei, det er et faktum vi ikke får gjort noe med.

Slik parkering kan bøtelegges. Bilene kan taues bort. Og skulle det bli en utrykning, kan nødetatene brøyte seg vei for å komme seg fram.

Men aller helst bør det informeres, noe Re løypelag gjør så godt de kan:

Det skal IKKE parkeres langs Tinghaugveien

LEDIG! Mange parkeringsplasser ledig ved Langevann og på Ramnes barneskole. Foto: Stian Ormestad.

– Ikke bare-bare å tilrettelegge for skigåing når vinter møter vår!, skriver Re-løypene på Facebook:

– Vi anbefaler parkering ved Ramnes skole eller parkeringen ved Langvannet.

Begge disse alternativene hadde greit med parkeringsplass til overs søndag.

– Det skal IKKE parkeres langs Tinghaugveien, understreker løypelaget.

Må alltid ha framkommelighet i bakhodet når du parkerer

TÅLMODIGHETSPRØVE: Tre kvarter tok det å passere Risås over Tinghaugveien søndag 10. mars. For en utrykning kunne det vært en katastrofal forsinkelse. Foto: Stian Ormestad.

Lokalkjente og beboere langs veien forteller til ReAvisa at dette er et årlig vinterproblem, men at det neppe har vært så ille som denne søndagen:

Det ble parkert på kryss og tvers på den kommunale Tinghaugveien og på private områder, enda det var ledige parkeringsplasser ved Langevann og på Ramnes skole.

– Vi må henstille til publikum om å alltid ha vår framkommelighet i bakhodet når de parkerer, enten det er ved boligen eller i et vakkert friluftsområde, understreker vakthavende brannsjef Hans-Otto Schjerven via ReAvisa.

TEST: Brannvesenet testa tidligere i vinter framkommeligheten rundt om i sitt distrikt: – Dette er ikke OK. Her kom vi fram med millimetere klarning. Veibredden for våre kjøretøy må være minimum er 3,5 meter. Foto: VIB.

Les også: – Oslo har Nordmarka, vi i Vestfold har Re-løypene!

Les også: Skikafeen ble en suksess – fra første søndag!

Fra alle oss, til denne gjengen: – Tusen hjertelig takk!

,