– Oslo har Nordmarka, vi i Vestfold har Re-løypene!

NYTER VÅRSOLA: I solveggen på skikiosken ved Langevann tar Just Ebbesen fra Ringshaug og Erik Tandberg fra Tønsberg seg en liten pust i bakken. Foto: Stian Ormestad.

LANGEVANN: Re-løypene var fulle av folk i palmehelga, og sånn fortsetter det nok med nypreppa løyper gjennom hele påskeferien. Det er rett og slett perfekte forhold!

Les også: Fra alle oss, til denne gjengen: Tusen hjertelig takk!

RIDDER AV RE: Henning Larsen serverer både vått og tørt i skikiosken. Foto: Stian Ormestad.

Og det er godt med plass, sjøl om det er mye folk. Et femtitalls turgåere hadde tatt seg en pause på Langevann da ReAvisa var innom på palmesøndagen.

Vaffelpressa i skikiosken til Ramnes IF og Re løypelag gikk glovarm. 

– Re-løypene minner meg mye om Nordmarka

Varmt var det også i solveggen på den lille skikiosken, der Just Ebbesen fra Ringshaug og Erik Tandberg fra Tønsberg hadde slått seg ned.

Just bruker Re-løypene så snart han får anledning, så lenge det er vinter og skispor. – Jeg vokste opp i Oslo, og dette minner meg mye om Nordmarka-terrenget som vi brukte mye som barn. Oslo har Nordmarka, vi i Vestfold har Re-løypene!

Erik er med for å pusse støvet av både ski og skikunnskapene. – Jeg er bedt med på hyttetur seinere i påska, og fikk beskjed om at der blir det skikonkurranse. Da måtte jeg ut og trene litt, da veitu!

RETT UT PÅ INSTA: Flotte opplevelser må deles, så også en vaffel i vårsola. Ida Hotvedt og Guro Ødegård, begge fra Skjeggestadåsen, tar seg en pause på benken utenfor Sveins plass. Foto: Stian Ormestad.

Jobbepåske med feriefølelse

På benken utenfor Sveins plass blir vaffelplater i vårsola foreviget på sosiale medier. Ida Hotvedt og Guro Ødegård, begge fra Skjeggestadåsen, nyter det fine påskeværet.

SKIKIOSK: Ved Langevann kan du få kjøpt både vått og tørt, til inntekt for Re-løypene. Foto: Stian Ormestad.

Ida er lommekjent i Re-løypene, mens Guro går her for aller første gang.

– Vi har begge hjemmepåske med jobbing, så da er det fint å få litt feriefølelse innimellom slaga med en tur i Re-løypene, sier jentene og smiler.

Henning Larsen i Re løypelag forteller at salget går så det suser i skikiosken. Det er javn strøm med folk, og alt de handler går til inntekt til Re-løypene.

Løypelaget kjører opp spor også gjennom påska, og skikiosken er åpen fra klokka 11 skjærtorsdag, langfredag, påskeaften, 1. og 2. påskedag. Henning forteller at noen tøffinger valgte å overnatta ute i Langvann-området i palmehelga.

Bruker Re-løypene og handler på Revetal

Gutta i solveggen rører på seg etter en god rast. På vei forbi ut i sporet igjen forteller Just at han plukka med seg den siste utgaven av ReAvisa på Revetal, da han handla der her om dagen.

– Det var ei flott avis, som dekker et flott sted! Det må du gjerne få med!

SKIPARKERING: Du trenger ikke reise langt denne påskeferien – vi har det du trenger i Re! Foto: Stian Ormestad.

GOD GLI: Noen kommer på ski, andre henger etter på akebrett. Foto: Stian Ormestad.

BARE BLIDE FOLK: Sveins plass og skikiosken ved Langevann er et flott turmål for en fin rast. Foto: Stian Ormestad.

FOLKSOMT: Overalt i Re-løypene og i Langevann-området er det folk som nyter det flotte påskeværet i Re. Det er til og med de som overnatter ute. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Fra alle oss, til denne gjengen: Tusen hjertelig takk!

Les mer om sport i Re.

,