Skikafeen ble en suksess – fra første søndag!

KØ I KIOSKEN: Mange var innom skikafeen for varme og litt varmt i kroppen. Det var en kald og fin søndag, med et fantastisk føre. Foto: Privat.

VÅLE: Som vanlig på en flott vintersolskinnssøndag i Re; mange folk ute i skiløypene – og mange tok turen innom den nye skikafeen på Våle prestegård.

Les også: Hva med å legge søndagsturen hit?

Mange gikk hjemmefra og ut i løypene – for det kan du fra de aller fleste byggefeltene i Re – og det var også en del som kjørtetil Bibo og gikk derifra på ski ut i løypene.

GRILLING: Det var også mulig å grille pølser ute på prestegården. Foto: Privat.

– Parkeringsplassen var nærmest full av biler hele søndagen, rapporterer Svein Olsen i IL Ivrig.

Over 200 innom den nye skikafeen

Skikafeen på Våle prestegård ble også veldig godt besøkt. – Over 200 personer var innom, så Våle historielag er veldig godt fornøyd med besøket.

Dette var den første søndagen av fire – hver søndag i februar fra klokka 12.00 til 15.00 – med skikafe på prestegården.

Det er historielaget og idrettsforeningen i Våle som samarbeider om å lage en møteplass på prestegården – også vinterstid.

Det er mange arrangement på prestegården på sommerhalvåret, med Seinsommerfestivalen som det aller største. På vinterstid begrenser aktiviteten seg til noen møter, og stort sett bare det.

SKISPOR OVER TUNET: Prestegården ligger sentralt i løypenettet, som mange steder følger den gamle Kongeveien – som selvsagt gikk via Våle prestegård. Foto: Privat.

Historielag og idrettslag er enig om at dette er et fint turmål – også om vinteren.

– Så nå legger vi tilrette for det, i samarbeid. Det ble ønska veldig velkommen i styret, forteller Karl Anders Bråten på vegne av historielaget.

En møteplass med noe attåt

IL Ivrig, som tok initiativet, var ikke seine til å kjøre opp løyper. Skisporet går rett over tunet, etter å ha svingt seg rundt en gammel kongehaug på vei inn og rundt hushjørnet på den verneverdige bygningen på vei ut.

Mesteparten av hovedbygningen er fra 1737, mens årringer fra tømmeret i sidebygningen viser at den er fra 1641 – det er den eldste «høgstue» i Norge.

– Vi lager en møteplass med en opplevelse attåt, sier Harald Gjersøe i Våle historielag. Både han og Karl Anders Bråten har hatt omvisninger her, og de tar gjerne folk med på en tur rundt på prestegården på søndagene med skikafe.

Les mer: Hva med å legge søndagsturen hit?

Les også: Fra alle oss, til denne gjengen – TUSEN TAKK!

SKIPARKERING: Skikafeen ble akkurat den flotte møteplassen historielag og idrettslag håpa på. Dette var den første av fire søndager i februar med skikafe på Våle prestegård. Foto: Privat.

, , ,