Ferske butikkeiere inviterer til tre nyåpninger på Re-torvet torsdag: – Vi er spente, men trur det blir bra!

SATSER PÅ RE-TORVET: Heidi Rødje (46) hos «Kaffetid», Monica Lien (31) og Reidun Himberg (45) hos «Frøkna på landet», og Line Lerbo (49) hos «Stor og liten». Foto: Amalie Andersen / privat.

REVETAL: Både «Frøkna på landet» og «Stor og liten» kjører på med offisiell åpning av sine nye butikker på torsdag. I tillegg markeres et eierskifte av «Kaffetid» i 2. etasje på Re-torvet.

Les også: Krisetider for kjøpesentere? Ikke på Revetal!

Det skal godt gjøres å henge med på alle skiftinger på Re-torvet om dagen.

Men sånn er det vel på et stort kjøpesenter som går så det suser, i en etter hvert så ganske så urban bygdeby?

– Det er bruk for en klesbutikk for barn på Re-torvet

SPENT: Line Lerbo (49) fra Fon er klar for å åpne butikk på Re-torvet. Foto: Amalie Andersen.

Tre butikker bytter eiere, to bytter navn – og en butikk legger ned på Re-torvet nå i februar:

Line Lerbo (49) tar over stafettpinnen som eier og driver av barneklesbutikk på Re-torvet: «Stor og liten» tar over etter at «Helt perfekt» stengte dørene i fjor.

TILBAKE PÅ RE-TORVET: Heidi Rødje (46) har gått fra Mix-kiosken i 1. etasje til Kaffetid i 2. etasje. Foto: Privat.

Da Line så at lokalene skulle bli ledig, slo hun bare til:

– Det er bruk for en klesbutikk for barn her på senteret, og jeg ser potensiale, forteller Line til ReAvisa. Hun har drivi med salg hele yrkeslivet, men hun har aldri eid en butikk sjøl. – Jeg er spent, men trur det blir bra!

Les mer om Line og «Stor og liten» i ReAvisa som ligger i postkassene samme torsdag. Avisa kommer også til gratis nedlasting her på nettavisa i løpet av torsdag 7. februar.

25 prosent avslag i begge butikkene

Som ReAvisa skreiv om på tampen av fjoråret, så har «Street one» blitt til «Frøkna på landet». Dette har vært en glidende overgang, men nå skal skiftet markeres med en offisiell nyåpning.

Det er Monica Lien (31) og Reidun Himberg (45) som har kjøpt seg inn på eiersiden og står for den daglige driften.

– Det blir 25 prosent avslag på hele butikken på torsdag, inviterer damene bak både «Frøkna på landet» og «Stor og liten».

Ny eier – men du drar kanskje kjensel på henne…?

FRØKNA PÅ LANDET: Monica Lien (31) er klar for å starte opp «Frøkna på landet» sammen med Reidun Himberg (45). Foto: Amalie Andersen.

Kafeen i 2. etasje har fått sin tredje eier på under to år etter oppstarten i 2017: Nå er det Heidi Rødje (46) og ektemannen Ole Bjørnar Rødje (49) som har kjøpt «Kaffetid».

Det er Heidi som blir fjeset bak kassa, sammen med de andre kafe-ansatte. Et ansikt mange nok drar kjensel på: Hun dreiv Mix-kiosken fram til den ble solgt til nye drivere i fjor.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake på Re-torvet, og gleder meg veldig, forteller den ferske kafe-eieren til ReAvisa. Hun forteller at navnet «Kaffetid» beholdes. De nye eierne vil feire overtakelsen samme torsdag som nyåpning hos naboene i 2. etasje på Re-torvet:

BARNEKLÆR: Stor og liten fører barneklær for barn mellom 0 og 14 år. Foto: Amalie Andersen.

– Torsdag, fredag og lørdag kjører vi tilbud på pannekaker til 15 kroner, kakao til 25 kroner, og is for en tier per kule, ramser Heidi opp.

Legger ned butikken på Re-torvet

Mens andre satser, stenger «Suser i sivet» dørene på Re-torvet i løpet av februar.

Det skal ha gått bra med Re-avdelingen, som åpna i 2016. Men på grunn av prioriteringer velger butikkeier Siv H. Grødem heller å satse mer på nettbutikk og den første fysiske butikken på Tolvsrød.

Totalt sett har klesbutikken vært en suksess. I 2017 nådde omsetningen 50 millioner kroner. Det er nettsalget som primært har sørga for veksten. Etter nedleggelsen her i Re, skal Siv satse ytterligere på å forbedre nettbutikken.

Hun ønsker å rette en takk til de Re-ansatte for deres fantastiske innsats, og til senterledelsen som har vært svært behjelpelige. Det er bestemt at butikken stenger dørene 16. februar, skriver Tønsbergs Blad.

Biblioteksåpning på onsdag og Re middelalderdager til helga!

BIBLIOTEKSÅPNING: Onsdag 6. februar blir det åpning av det nye, flotte Revetal bibliotek. Foto: Stian Ormestad.

Som om det ikke skjer nok denne uka, så åpner åpner Revetal bibliotek – les mer om det her – og Linne Nicoline Ekvall (28) serverer sine første kunder i bibliotekskafeen «Fru Aaslands kafe» på onsdag.

Og til helga kommer middelalderen tilbake til Re med den 12. utgaven av Re middelalderdager. Les mye mer om det i ReAvisa som ligger i postkassene torsdag 7. februar – og til gratis nedlasting her på nettavisa.

Les også: Straks finner du «Frøkna på landet» på Re-torvet.

Les også: Biblioteket er straks klar for åpning – tar du turen?

Les også: Linne skal drive bibliotekskafeen.

Les også: Krisetider for kjøpesentere? Ikke på Revetal!

Les mer om lokalt næringsliv i Re.