Straks finner du «Frøkna på landet» på Re-torvet

FRØKNA PÅ LANDET: Monica Lien (31) er klar for å starte opp «Frøkna på landet» sammen med Reidun Himberg (45). Foto: Amalie Andersen.

REVETAL: – Vi var ikke ute etter no’ fancy navn, forteller damene bak «Frøkna på landet». 

«Street one» blir til «Frøkna på landet» på nyåret. Det sørger Monica Lien (31) og Reidun Himberg (45) for. Forvandlingen er allerede i gang, i kulissene.

NY BUTIKK: Navnet «Frøkna på landet» er et herlig norsk, landlig navn blant all anglofiseringen her til lands. Det var Reiduns ide, forteller Monica. Foto: Privat.

Det velklingende navnet for en klesbutikk på Re-torvet går langt ifra upåaktet hen. Mange liker et helnorsk og landlig navn, og det er litt av poenget:

Avslutter samarbeidet med kjeden «Street one»

– Både Reidun og jeg er veldig jordnære personer, og vi ønsker et navn som gjenspeiler oss som er i butikken. Vi var ikke ute etter no’ fancy navn, forteller Monica, som innrømmer at det var Reidun som kom opp med navneforslaget på deres nye butikk.

Og med nytt navn følger nye skilt: – Dette har vært en veldig rask prosesss, så vi rekker rett og slett ikke å sette opp nye skilt før nyåret. Vi vil markere navneskiftet med en nyåpningsfest, ut på vårparten en gang.

Monica og Reidun har kjøpt seg inn butikken, og har valgt å avslutte samarbeidet med kjeden «Street one». Den nåværende eieren av butikken, Jon Heglund, vil ha en mindre aktiv rolle i den nye butikken, men fortsatt være med på eiersiden.

Bytter ut endel klesmerker i tillegg til navnet

Det er Monica og Reidun som skal drive butikken, og som kundene møter på til daglig.

– Det vil være en glidende overgang fra det ene navnet til det andre. Hovedsaklig skal vi bytte ut en del merker, og det har vi allerede starta med.

Hun forteller også at målgruppen for butikken vil være de som er 25 år eller eldre:

– Men vi vil selvfølgelig ha med oss så mange så mulig.

Les mer om lokalt næringsliv i Re.