Fire nye skiskyttere skolert på Bibo: – Det så bare så veldig, veldig gøy ut!

FIRE FERSKE SKISKYTTERE: Nicolay Brastad (10), Vilde Joberg Horn (9), Olivia Grytnes Thornquist (9), Elias Amundsen Bjørndal (11) og bak leder av skiskyttergruppa i IL Ivrig Øyvind Ustad Andersen fra Oseberg skilag. Foto: Stian Ormestad.

BIBO: Skiskytteranlegget på Bibo er det eneste i Vestfold, og et av de flotteste på Østlandet. Ikke rart klubben er i vekst, med fire nye skiskyttere klare denne sesongen.

Les også: Sjekk skiføre-status for Re.

For å drive med skiskyting, må man gå skiskytterskole først. Her lærer elevene primært om sikkerhet.

OPPLÆRING: Sikkerhet er førstepri. Gode vaner er viktig å tilegne seg fra første møte med sporten. Foto: Stian Ormestad.

Så langt i vinter har IL Ivrig skolert fire nye skiskyttere: Nicolay Brastad (10), Vilde Joberg Horn (9), Olivia Grytnes Thornquist (9) og Elias Amundsen Bjørndal (11).

– Vi har lært åssen vi skal holde våpenet

– Jeg ville starte med skiskyting fordi jeg har en bror som driver med det, og det så så gøy ut, forteller Olivia. Det samme forteller Vilde.

– Jeg ville starte med det, bare fordi det så veldig, veldig gøy ut, forteller Nicolay. – Og det er det!

Alle forteller ivrig om hvordan de har lært å holde våpenet. – Sånn opp i været, viser Olivia. – Også har vi lært åssen vi skal ligge når vi skal skyte, med beinet sånn her, viser hun med en skikkelig knekk på det ene beinet.

– Også er det viktig å holde våpenet støtt, sikte gjennom siktehullet, og trykke rolig, forteller Elias Amundsen Bjørndal (11).

24 aktive skiskyttere denne sesongen

FORBEREDELSER: Sven Arne Horn og Øyvind Ustad Andersen forbereder skytetrening på standplass. Foto: Stian Ormestad.

IL Ivrig har Vestfolds eneste skiskytteranlegg. Hit kommer medlemmer av mange andre idrettslag for å drive med sporten.

HELT KANON! Snøproduksjonen har vært i gang helt siden slutten av november, kan Sven Arne Horn i IL Ivrig fortelle til ReAvisa. Foto: Stian Ormestad.

– Vi trener skyting hver onsdag, og så trener vi langrenn sammen med hver våres klubber ellers, forteller leder av skiskyttergruppa Øyvind Ustad Andersen. Han kommer fra Oseberg skilag.

Totalt – inkludert de fire ferske skiskytterne – har IL Ivrig 24 skiskyttere i rekkene. Rundt 20 trener fast på Bibo, mens resten går på skole andre steder i landet – to av dem på Norges toppidrettsgymnas på Geilo.

Starter opp skiskytterskole når det trengs

Skulle noen være interessert i å starte med skiskyting, er det bare å ta kontakt, oppfordrer Øyvind.

Skiskyttergruppa har også en egen oppføring i Idrettskalenderen i ReAvisa (gratis for idrettslagene):

Går du i 4. klasse eller større og liker ski og skyting, kan skiskyting være idretten for deg. Vi har felles trening onsdager klokka 18 – 19.30. Vi kjører skiskytterskole fortløpende etter hvert som interesserte melder seg. Ta kontakt med Alf Christian Horn på tlf 915 81 690 for mer info.

SKI-MEKKA: Bibo idrettsanlegg er også et av Vestfolds flotteste idrettsanlegg om vinteren. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Sjekk skiføre-status for Re.

Les også: Fra alle oss, til denne gjengen – TUSEN TAKK!

Les mer om sport i Re.