Sjekk MGP-låta som er spilt inn på et kjøkken i Fon

FON: Skal MGP-favoritten «Sing for you» gå hele veien fra Fon til finalen i Tel Aviv?

Les mer om kultur i Re.

Erlend Bratland (27) ble den aller første vinneren av «Norske talenter» tilbake i 2008. I 2015 nådde han nesten helt til topps i Melodi grand prix (MGP) med en andreplass.

MUSIKALSK MAGI: På et kjøkken i Fon, midlertidig ombygd til musikkstudio, skapes musikalsk magi. Foto: Privat.

I år prøver han seg igjen i MGP, og nå skal nå helt til topps – med god Re-hjelp:

Et viktig musikalsk samarbeid

Nils Egil Brandsæter (37) fra Kranstad i Fon og Erlend møttes over en kaffekopp på gamle Total i Tønsberg i fjor. Der og da ble Nils tatt med i showet «10 år med Erlend», som gikk på tampen av fjoråret for fulle hus.

Det var starten på et musikalsk samarbeid som skulle vise seg å bli veldig viktig for de begge to.

Nils ble utsatt for et innbrudd i sitt gamle studio på gamle Hillestad skole. Tjuvene stakk av med store verdier, men enda verre: Mange innspillinger og musikalske prosjekt ble borte, som ikke lar seg erstatte av et forsikringsoppgjør.

– Jeg mista rubel og bit, og jeg mista trua. Hele greia gjorde at jeg fikk en real knekk. Det er hardt å skulle starte opp fra bånn av igjen, og hadde det ikke vært for Erlend hadde det neppe skjedd, forteller Nils til ReAvisa:

– Hadde det ikke vært for at Erlend hadde trua, så hadde ikke jeg fått tilbake trua, heller.

PRODUSENT: Nils Egil Brandsæter fra Kranstad i Fon. Foto: Privat.

Den aller beste MGP-låta?

Men nå er gnisten tilbake, og radarparet er klare for å erobre Europa med «Sing for you»:

Det er en soft-pop-rock-låt, som er blitt tatt i mot med åpne armer av anmeldere og publikum. Ifølge flere kritikere den aller beste MGP-låta i år, deriblant Dagbladet (ekstern lenke).

Etter lanseringen av MGP-kandidatene sist fredag er den allerede blant de mest spilte låtene her til lands både på iTunes og Spotify.

Det er «den ekte Erlend» du får høre nå, med en veldig personlig låt, forteller han via Nils sin manager Monica Tindslett:

– Jeg er veldig fornøyd med å få lov til å gjøre det jeg ønsker aller mest å gjøre nå – helt på min måte, og jeg er veldig komfortabel med musikken og hvordan den blir produsert, skryter Erlend av de kreative rammene for «Sing for you».

Her i Re har mannen med den store sangstemmen finni et ekstra musikalsk høygir, sammen med et musikalsk superteam.

– Det er deilig å ha fått musikkgleden tilbake. Det betyr alt!

Jeg måtte kaste meg rundt og kjøre på, forteller Nils om det midlertidige studioet i Fon:

– Jeg kjøpte alt av utstyr og bygde om kjøkkenet etter beste evne, forteller han. Og det ble et fullt fungerende proffstudio på rekordtid. – Utrolig morsomt!

I tillegg til å være produsent, slår Nils trommer på låta. – Det er deilig å ha musikkgleden tilbake i livet. Det betyr alt.

– Og vi har allerede ei låt te’ på gang, antagelig klar til lansering i mars. Og utpå vårparten blir «10 år med Erlend» satt opp i en ny by etter suksessen i Tønsberg; Fredrikstad.

TILBAKE I RAMPELYSET: Her ser vi Erlend Bratland synge under innspillingen i Fon. «På tide å få dette sangtalentet fram i rampelyset igjen. Den beste finalisten!», skriver Dagbladet. Foto: Privat.

I tillegg er han på jakt etter lokaler til et nytt permanent studio, som kan ta over for det midlertidige hjemme på kjøkkenet.

Fant seg tilrette i kulturkommunen Re

Nils havna i Re for drøyt ti år siden, etter å ha flytta rundt i Vestfold en stund. Etter å ha studert musikkproduksjon i Bergen, fortsatte han i samme gata på Idefagskolen i Tønsberg.

Det var i Fon han fant seg til rette, i kulturkommunen Re. – Jeg liker meg her, vi knytta kjapt et nettverk her, sier Nils som bor på Kranstad sammen med samboer og barn.

Til daglig jobber han som elektriker, og har musikk som bijobb. Han er også en ressurs for det lokale kulturlivet, som for eksempel Våle skolekorps.

– Jeg er nok typen som liker å ha det trygt og godt, så enn så lenge ser jeg for meg å kombinere musikk som bijobb med en fast jobb. Det går helt greit å kombinere det, det å jobbe med musikk på kvelder og i helger er bare deilig!

Og nå får han god oppmerksomhet som produsent for favorittlåta i årets MGP. – Veldig stort, oppsummerer Nils til ReAvisa.

Trangt nåløye

Opprinnelig ble det sendt inn rundt 1.000 bidrag til sangkonkurransen her til lands.

Av disse er nå ti plukka ut som finalister til den norske finalen, som går av stabelen i Oslo spektrum lørdag 2. mars 2019.

Les mer om kultur i Re.

, ,