KrF-topp i nye Tønsberg om nye Vestfold tingrett: – Dropp Vestfold-byene. Revetal er helt perfekt!

HEIER PÅ REVETAL: Alexander B. Hangaas (46) fra Vear er 1. kandidat for nye Tønsberg KrF. Foto: Odd Smedsrud / pressemelding. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: – Vestfold tingrett skal betjene et stort område. Den bør derfor ligge på et sted som er lett tilgjengelig, uansett hvor du kommer fra. Samtidig bør det være gode servicetilbud i nærheten. Dette og mere til har Revetal – og derfor bør Revetal løftes i lokaliseringsdebatten.

Les også: Krisetider for kjøpesentere? Ikke på Revetal!

Alexander B. Hangaas (46) er nyvalgt 1. kandidat på KrFs liste til kommunevalget i nye Tønsberg kommune. Han er fra Vear, og heier på Revetal:

1. KANDIDAT: Alexander B. Hangaas (KrF). Foto: Pressemelding.

– Vestfold tingrett bør ligge i nye Tønsberg kommune – på Revetal!, skriver han i et leserinnlegg til ReAvisa. Og utdyper:

Revetal ligger sentralt i Vestfold

– Som 1. kandidat til KrFs liste til det første kommunestyret i nye Tønsberg vil jeg jobbe for å ta hele kommunen i bruk. Vestfold tingrett skal betjene et stort område. Revetal ligger midt i smørøyet, med kort vei til alle byene rundt og innlandsområdene i Vestfold.

KrF-toppen i den nye kommunen forteller at dette foreløpig er et soloutspill, men at det er en god ide han vil fronte i alle settinger han kan. I første omgang i programarbeidet for det nye felles lokallaget for Re og Tønsberg KrF.

– Det er alltid kronglete å komme seg inn i byene, men bygdebyen Revetal er helt perfekt!

Leiter etter ny lokalisering

Vestfold tingrett ble etablert 1. januar i år, etter en sammenslåing av Larvik tingrett, Nordre Vestfold tingrett, Sandefjord tingrett og Tønsberg tingrett. Sande, som sogner under Drammen tingrett, slås sammen med Holmestrand fra 1. januar 2020.

Vestfold tingrett er en av landets største tingretter med over femti ansatte, inkludert over tjue dommerårsverk. Domstolen vil inntil et nytt tinghus er bygd fortsatt ha fire tinghus i byene Horten, Tønsberg, Sandefjord og Larvik.

Vestfold tingrett ligger under Agder lagdømme.

Byene har allerede utfordringer med plass og trafikk

– Jeg har forståelse for at de byene som allerede har et tinghus vil beholde det. Det er nesten litt urettferdig om den ene skal foretrekkes framfor den andre. 

– Løsningen er innlysende, mener Alexander B. Hangaas: En helt ny lokasjon, utenfor Vestfold-byene – men fortsatt sentralt.

På alle steder vil det kreves en betydelig byggevirksomhet for å øke kapasiteten.

– På Revetal er det gode muligheter til å bygge gode fasiliteter til den nye tingretten. Det er enkelt tilgjengelig fra alle byene i fylket, med bil, buss eller, for de spreke; sykkel.

– Byene våre har allerede utfordringer med transportkapasiteten. Løsningen er å legge nye offentlige arbeidsplasser på nye steder.

Revetal er et alternativ som må løftes fram!

– På Revetal er det allerede et attraktivt sentrum med et godt utvalg av service- og handelsbedrifter, så ingen skal behøve å mangle noe.

– Kombinert med plass til å bygge de fasiliteter som behøves for å betjene ansatte i og brukere av Vestfold tingrett, gjør dette til et alternativ som må løftes fram, mener Alexander B. Hangaas.

– Ta hele nye Tønsberg kommune i bruk – legg Vestfold tingrett på Revetal!, avrunder KrF-toppen i nye Tønsberg leserinnlegget.

NYE TØNSBERG KRFS LISTETOPPER: Alexander Bakke Hangaas fra Vear på topp foran kommunevalget i høst, videre Stine Næss Askjer som 2. kandidat, Johan Christian Haugan som 3. kandidat og Benedichte Lyngås 4. kandidat. Foto: Pressemelding.

Les om KrF i ReAvisa-arkivet.

Les mer om lokalpolitikk i ReAvisa-arkivet.