Re-elever samla inn 250.000 kroner til Prosjekt Peru

TOTALT 1,2 MILLIONER: Denne gjengen representerer Vestfold-skolene i Prosjekt Peru, som til sammen har samla inn 1,2 millioner kroner: Holmestrand VGS, Melsom VGS, Thor Heyerdahl VGS og Re VGS. Foto: Amalie Andersen.

RE VGS: Det var en diger sjekk som skulle overrekkes på Re VGS, til en god sak – som gjør at enda flere fattige barn får muligheten til å gå på skole.

Les mer om Prosjekt Peru i denne saken.

Representanter fra Thor Heyerdahl, Holmestrand og Melsom videregående skole var samla på Re videregående skole for å overrekke sjekken, med pengene de hadde samla inn, til Thore og Helga Svendsen som er foreldrene til grunnleggeren av prosjektet: Dag Petter Svendsen.

OVERREKKELSE: Nyansatt rektor ved Re VGS, Sindre Leuschner Bjerkeseth, overrekker sjekken til Prosjekt Peru ved Thore Svendsen. Foto: Amalie Andersen.

Voss videregående skole har blitt med på prosjektet de siste åra, men hadde ikke anledning til å komme til Re.

Storfornøyd med innsatsen

– 2018 er over, og vi ønsker å takke alle som har vært med å støtte Prosjekt Peru igjennom 25 år. Deres støtte har sørga for at 18 barn har hatt enda et trygt og godt år på barnehjemmet, og for at 125 barn har kunnet fortsette skolegangen sin, fortalte Nicole Gavel Bakke, Re-representanten på Peru-møtet.

1,2 millioner har de fem skolene samla inn til prosjektet, og Nicole forteller at i 2019 ønsker den daglig lederen for barnehjemmet å ta imot enda flere barn. Det er mulig gjennom blant annet denne gaven.

– Jeg synes at alle elevene har gjort en veldig bra jobb, og vi er storfornøyde med å ha samla inn 250.000 kroner, forteller Adrian Almendingen, leder for Peru-komiteen på Re VGS.

Kort om Prosjekt Peru:

  • Over 3.000 elever ved Re, Holmestrand, Thor Heyerdahl, Melsom og Voss videregående skoler jobber en dag i oktober/november hvert år til inntekt for Prosjekt Peru.
  • Prosjektet har et barnehjem og en barneskole i Monsefú, utenfor Chiclayo, nord i Peru.
  • Pengene som blir samla inn gjennom Peru-aksjonen går til drift av barnehjemmet, lønn til de ansatte, mat, leker, klær og samt annet utstyr. I tillegg går pengene til lege, tannlege og psykologtimer for barna.
  • Prosjektet jobber med barns rettigheter gjennom blant annet utdanning, helse, ernæring, rent vann og omsorg.
  • Jobben som elevene ved de videregående skolene gjør kan være alt fra å male, jobbe i butikker, gjøre ærend, osv. Det viktige er at jobben gir minst 400 kroner i solidaritet til elevene i Peru.
  • Fjorårets aksjonsdag var 13. november 2018. Re VGS-elevene jobba inn 250.000 kroner til Prosjekt Peru. Totalt samla alle skolene i prosjektet inn 1,2 millioner kroner.

ELEVREPRESENTANTER: Disse elevene sitter i Peru-komiteen ved hver sin skole. Foto: Amalie Andersen.

Les også om Prosjekt Peru i denne saken.

Les mer om frivillighet i Re.

Les mer om skolene i Re.

,