Knivdramaet på Kirkevoll: Politiet har fått flere tips

HÅPER PÅ EN OPPKLARING: Miriam Holtan Buhl (18) tror dama som angrep henne trenger hjelp. Hun håper politiet sporer henne opp så hun får det – sånn at ikke det som skjedde henne kan skje igjen med andre. Foto: Stian Ormestad.

VÅLE: Politiet jobber på spreng med å finne dama som angrep Miriam Holtan Buhl for akkurat ei uke siden i dag.

Les mer: Miriam skulle bare lufte bikkja – ble trua med kniv og fikk kutta av håret

Etter at ReAvisa skreiv om den skremmende voldsepisoden ved Kirkevoll skole, har saken vært toppsak i nyhetene hos både NRK og TV2.

LEDER AV VOLDSAVSNITTET I TØNSBERG: Tidligere lensmann i Re, Trine Berg. Foto: Stian Ormestad.

Alle medier har, som ReAvisa, oppfordret folk som kan vite noe om å ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Neppe snakk om en lokal gjerningsperson

Lensmann i Re helt fram til lensmannskontoret ble lagt ned på tampen av fjoråret, Trine Berg, leder nå voldsavsnittet på Tønsberg politistasjon.

Hun har naturlig nok god kjennskap til Re etter flere år som lensmann her, og tror neppe at det er snakk om en lokal gjerningsperson.

Utover det er politiet sparsomme med info, med hensyn til etterforskningen. Men de har flere tips å følge opp og flere løse tråder å nøste i, får ReAvisa bekrefta torsdag 25. januar, akkurat ei uke etter at voldsepisoden fant sted.

Helt i starten fortalte etterforskningsleder i Tønsberg Knut Erik Ågrav til ReAvisa at han hadde trua på å komme til bunns i saken.

KORTKLIPT: Miriam fikk hestehalen kutta av og fikk sjokk av å se kniven. Foto: Stian Ormestad.

– Tar fram en kniv og holder meg fast i hestehalen

Det var i 21-tida torsdag kveld 18. januar at Miriam lufta bikkja på en runde rundt Kirkevoll skole. Inni busskuret, i mørket, satt ei dame som nesten ikke var mulig å se.

Miriam kom i prat med henne, men det var umulig å få noe vettugt ut av det. Hun prata bare rør. Derfor ville Miriam gå videre. Dama i busskuret kom bort til henne, mens Miriam satt på huk for å få orden på bandet til bikkja.

– Jeg kjenner bare at det røsker i hestehalen min, og så ser jeg en kniv. Det ender med at dama kutter av hestehalen min og stikker av.

Miriam beskriver det som veldig skremmende, og at hun nærmest gikk i sjokk. Sjøl om 18-åringen sliter etter opplevelsen, vil hun komme seg videre og bli ferdig med hele greia.

Hun håper fortsatt at politiet klarer å spore opp dama, så hun får hjelp og ikke utsetter flere for det samme.

Politiet: – Grov vold

– Der noen bruker kniv og også gjør skade på noen – som å kutte av håret, det sorterer som en grov voldssak. Og det tar politiet på største alvor, fortalte etterforskningslederen i Tønsberg til ReAvisa da vi omtalte saken første gang.

PREGA AV HENDELSEN: Miriam veit at Våle er et trygt sted, men hun har blitt skeptisk til å være aleine etter det som skjedde her, ved busskuret på Kirkevoll skole. – Hvis dama blir finni og får riktig oppfølging, vil det gjøre meg tryggere, fortalte hun til ReAvisa da vi møtte henne og Lotta i starten av denne uka. Foto: Stian Ormestad.

Gjerningspersonen er av Miriam beskrevet som ei tynn og «sliten» dame, som ikke var ved sine fulle fem.

Politiet ønsker også opplysninger om en svart bil som var i området rundt Kirkevoll skole i samme tidsrom, og de sjekker ut overvåkingsvideo fra busser som kom og kjørte fra bussholdeplassen i 21-tida torsdag 18. januar. Busspassasjerer som kan ha sett noe oppfordres også til å ta kontakt, i tillegg til naboer eller andre som var i området og så noe av interesse denne januarkvelden.

Veit du noe om denne hendelsen, er politiet å treffe på telefon 02800.

Les mer: Miriam skulle bare lufte bikkja – ble trua med kniv og fikk kutta av håret

Her finner du flere saker fra politiloggen i Re.